Annonce
Svendborg

Chefredaktør på gaden med gratis rundstykker og fødselsdagsavis

Chefredaktør Rikke Bekker har i anledning af Ugeavisen Svendborgs 40 års fødselsdag gratis rundstykker og en fødselsdagsavis klar til en af morgenbilisterne i Svendborg . Foto: Michael Thorbjørnsen

Svendborg: Med chefredaktør Rikke Bekker i spidsen gik ansatte fra avishuset i Sankt Nicolai Gade her til morgen på gaden og uddelte gratis rundstykker til bilister, cyklister og gående i den svendborgensiske morgentrafik.

Anledningen er Ugeavisen Svendborgs 40 års fødselsdag, som også fejres med en 88 sider stor fødselsdagsavis, der udkommer med Ugeavisen Svendborg tirsdag og onsdag.

Fødselsdagsavisen er - som den første avis den 18. september 1979 - i sort/hvid og med stort set samme typografi som dengang.

Annonce
Mediekonsulent Bo W. Jensen står ved banegården klar med gratis rundstykker og en fødselsdagsavis til en cyklist i morgentrafikken. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En god investering i fremtiden

Rundt omkring i kommunerne bliver sidste hånd lagt på det kommendes års budget, og det kan være lidt en jungle at navigere rundt i, hvis man vil forsøge at finde hoved og hale i alle tallene. I det hele taget kan det der med økonomi hurtigt blive noget, som er svært at overskue og gennemskue. Det behøver ikke engang at være et kommunalt budget, det handler om. Det kan også være den helt private økonomi. Især hvis man står på helt uden forudsætninger for at kunne skabe sig et overblik over, hvordan pengene bruges klogest og hvilken type penge, man helst skal holde sig helt fra. Derfor er det et godt initiativ, der er sat gang i Svendborg Kommune. Et samarbejde mellem kommunen, handelsskolen i Svendborg og et pengeinstitut, skal hjælpe nogle af kommunens ældste skoleelever til at forstå, hvordan en privatøkonomi egentlig er skruet sammen, hvordan et budget fungerer og ikke mindst hvilke lån, det bare en skidt idé at røre ved. Det har i nogle år været meget nemt at låne penge, men jo nemmere det er, desto dyrere er lånet også ofte, og det kan jo være nemt at lade sig friste. Forhåbentlig ved de fleste efterhånden, at kviklån bare er en sløj idé at kaste sig over, men det skader absolut ikke, at de nye generationer får forklaret, hvad der skidt, og hvad der er kanel, af en person, der er næsten jævnaldrende med dem selv. Sandsynligheden for, at der bliver hørt grundigt efter er formentlig større end, hvis det er et menneske på deres forældres alder, der står med en løftet pegefinger. Den slags er der nok af i deres liv, og skal det virkelig trænge ind, er det vigtigt at undervisningen i privatøkonomi foregår i øjenhøjde. Sandsynligheden for, at informationerne sidder fast, øges markant. Umiddelbart bliver det da også godt modtaget. De elever Fyns Amts Avis har talt med om projektet har taget godt imod undervisningen. Så præsenteres det rigtigt, er sandsynligheden for en god modtagelse af budskabet også stor. Og så kan det være, at vi oplever bare lidt færre mennesker, der havner i en gældsspiral, hvor dårlig økonomi og deraf følgende kviklån er dagens ret. Derfor fortjener de involverede parter i undervisningsprojektet stor ros. Det er - meget apropos - en god investering i fremtiden.

Annonce