Annonce
Fyn

Chef for Fyns største indkøbscenter frustreret over udsigt til fortsat lukning: Det er et samfundsmæssigt selvmål

Centerchef Casper Bach Andersen er dybt frustreret over, at Rosengårdcentrets butikker ikke ser ud til at komme med i forbindelse med en forestående genåbning. 
Centerchefen for Rosengårdcentret i Odense forstår ikke, at storcentrene fortsat skal holde lukket, mens andre butikker kan åbne. – Man risikerer at samle for mange mennesker på for få kvadratmeter, siger Casper Bach Andersen.

Odense: Efter flere måneders nærmest total nedlukning ser der nu omsider ud til at være rum i smitte-beregningerne til, at butikslivet så småt kan åbne op for kunderne igen.

En ekspertgruppe anbefaler myndighederne en genåbning af udvalgsvarebutikker på op til 5000 kvadratmeter fra nu på mandag - den 1. marts.

Men i samme moment blev det understreget, at genåbningen ikke bør gælde for butikker i storcentre.

Den beslutning forstår centerchef for Rosengårdcentret, Casper Bach Andersen, ikke. Han er ganske naturligt både frustreret og ærgerlig over udsigten til, at butikkerne i centret fortsat må holde lukket.

- Men jeg er først og fremmest forundret over, at man vælger at sætte det her skel op imellem, hvem der må åbne – og sætte en maksgrænse op på 5000 kvadratmeter. Man taler hele tiden om, hvor vigtigt det er at sprede folk og holde afstand, men her udelader man rigtigt mange kvadratmeter, siger Casper Bach Andersen og fortsætter:

- På den måde synes jeg, at det er et samfundsmæssigt selvmål, man har lavet. Man risikerer at samle for mange mennesker på for få kvadratmeter.

Annonce

Går glip af købelyst

Det er i sidste ende politikerne, der skal beslutte, om de vil følge indstillingen fra ekspertgruppen


Man taler hele tiden om, hvor vigtigt det er at sprede folk og holde afstand, men her udelader man rigtigt mange kvadratmeter.

Casper Bach Andersen, centerchef for Rosengårdcentret


I så fald vil butikkerne i gågaderne kunne holde åbent fra på mandag, mens storcentrene må holde lukket. Ifølge Casper Bach Andersen vil det betyde, at butikkerne i Rosengårdcentret vil gå glip af den store købelyst, som er blevet opsparet igennem de seneste måneder med total nedlukning.

- Der er rigtigt mange kunder, der har ventet i meget lang tid på at komme ud og handle. Så jeg forventer da, at der er rigtigt mange, der vil tage ud og shoppe i gågaderne og andre steder. Det er selvfølgelig konkurrenceforvridende. Men det skaber jo også problemer med pladsen, når kunderne skal handle på markant færre kvadratmeter, end hvis man havde lukket helt op, siger Casper Bach Andersen, der understreger, at han er glad på vegne af de butikker, der nu ser ud til at få lov til at åbne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce