Annonce
Erhverv

Bobby anede ikke, hvornår han måtte åbne sin café: Nu har han overtaget kendt iskiosk

Bobby Capion, der ejer Torvecaféen i Svendborg, har overtaget forpagtningen af Skårupøre Strandkiosk uden at vide, at han allerede må åbne caféen igen på onsdag. Foto: Finn Eriksen
Ejeren af Torvecaféen i Svendborg har været i tvivl om, hvornår han måtte åbne efter coronanedlukningen, og det har han taget konsekvensen af ved at overtage forpagtningen af Skårupøre Strandkiosk. Nu er genåbningsplanen blevet fremrykket, så han har nok at se til.

Svendborg/Skårupøre: Når gyngen er brudt sammen på ubestemt tid, kan man lige så godt erhverve en karrusel.

Det er den logik, der har drevet værket hos Bobby Capion, som siden oktober 2019 har ejet Torvecaféen i Svendborg og søndag svinger malerrullen otte kilometer længere mod øst - i Skårupøre Strandkiosk.

Han fortæller, at han for et par måneder siden fik nys om, at en af hans leverandører til Torvecaféen, Premier Is, stod og manglede en forpagter til ishuset med den unikke beliggenhed nærmest i vandkanten, og at han tyggede på sagen.

Annonce

Uvished

Skårupøre Strandkiosk er et klassisk takeaway-sted, og sådan et må godt holde åbent.


Jeg er nødt til at have noget indkomst, så jeg havde gået og kigget på jobopslag og kunne se, at jeg havde to muligheder: Enten kunne jeg blive issælger i Sønderjylland, eller også kunne jeg blive forpagter af en iskiosk her

Bobby Capion, indehaver af Torvecaféen og nybagt forpagter af Skårupøre Strandkiosk


Så det talte for en overtagelse, fortæller Bobby Capion, som desuden peger på sin egen uvished.

- Jeg lukkede på torvet 16. december og har ikke haft åbent siden, fordi det ikke giver mening for mig at have takeaway, når torvet et lukket for biler. Og da muligheden her dukkede op, anede jeg ikke, hvornår jeg ville kunne lukke Torvecaféen op igen, siger han og oplyser, at han står helt uden indtægter - med undtagelse af de penge, han kan få fra statens coronahjælpepakker, til dækning af faste udgifter.

- Men jeg er nødt til at have noget indkomst, så jeg havde gået og kigget på jobopslag og kunne se, at jeg havde to muligheder: Enten kunne jeg blive issælger i Sønderjylland, eller også kunne jeg blive forpagter af en iskiosk her, siger Bobby Capion.

Annonce

Noget af en klump

Sådan et valg er ikke svært, lader Bobby Capion forstå, og da han fik overrakt nøglerne til iskiosken onsdag, var det i den tro, at han havde god tid til at få stedet op at spille.

For som det så ud, ville han først være i stand til at åbne for indeservering i Torvecaféen 6. maj.

- Men da jeg vågnede fredag morgen, opdagede jeg, at jeg må åbne allerede på onsdag. Det var noget af en klump at sluge, siger Bobby Capion, der dog ikke virker grebet af panik, selv om der er en del at gøre i iskiosken.

- Caféen i Svendborg er så godt som klar. Der skal bare varer i køleskabet, så jeg skal nok nå det, siger han.

Spørgsmålet er så, om han havde overtaget forpagtningen af iskiosken, hvis han havde vidst, at at der ville blive åbnet for indeservering tidligere end ellers bebudet.

- Den er sgu svær. Men det havde jeg nu nok, for jeg synes, at stedet her har enormt potentiale. På grund af beliggenheden, og fordi jeg har haft god succes på torvet og tænker, at det kan jeg også få her, siger Bobby Capion.

Annonce

Tre plus fire

Sortimentet i Skårupøre Strandkiosk vil være is og klassisk grillmad, oplyser Bobby Capion, der håber, at han kan være klar til at åbne kiosken om 14 dage.

Bobby Capion har pludselig fået travlt. For da han overtog forpagtningen af Skårupøre Strandkiosk i sidste uge, var han ikke klar over, at han må åbne Torvecaféen allerede på onsdag. Foto: Finn Eriksen

På torvet slår han dørene op allerede på onsdag 21. april, og så oplyser han, at han ikke har tænkt sig at nedprioritere iskiosken.

- Jeg har tænkt mig at være tre dage her og fire dage på torvet hver uge. Jeg er nødt til at være begge steder, og så kan jeg slappe mere af, når iskiosken lukker sæsonen sidst i september, lyder det fra Bobby Capion, inden han igen går på med rullen - og afviser, at han ved at bukke under for arbejdspresset.

- Men hvis du ikke har noget at lave senere i dag, kan jeg godt finde noget til dig, griner han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce