Annonce
Svendborg

Cafe Rouge med julevin og julemusik

Svendborg Jazzkapel leverer et nyt og mere romantisk repertoire. Pr-foto

Svendborg: Julen på Cafe Rouge i Møllergade begynder torsdag den 14. november klokken 16 med julemusik, julevinsmagning og fransk inspireret juletapas.

Der kan her smages på julens vine, som præsenteres af Carsten Rødgaard fra Danmarks ældste vinhus, Kjær & Sommerfeldt.

- Carsten Rødgaard vil præsentere vine, hovedsagelig fra Frankrig, der kan modstå and, flæskesteg og rødkål samt portvin, der passer til risengrød. Vine, som kan gemmes og bruges i julen eller næste år, hvis der bliver noget til overs. Carsten Rødgård vil ind mellem de musikalske indslag causere om de skænkede vine, oplyser cafeejer Jørgen Lundsgaard i en pressemeddelelse.

Musikken leveres af musikere fra Svendborg Jazzkapel, som ved denne lejlighed vil præsentere et nyt romantisk repertoire, der passer til julevinsmagning og den særlige Café Rouge atmosfære. Dog, hvis der bliver stemming for det, kan kendte numre ønskes, og der må synges med.

Café Rouge bliver ved denne lejlighed og resten af julen udvidet til også at omfatte lokalerne i Restaurant Classico, hvorfra der serveres let fransk inspireret juletapas. Restaurant Classico vil fortsat have åbent fredag og lørdag aften.

Annonce
Carsten Rødgaard fra Kjær & Sommerfeldt fortæller om julens vine. Pr-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Biblioteksbarakker en skamstøtte

I denne uge fejrer Svendborg Bibliotek 50-års fødselsdag for sit musikbibliotek, Fyns første da det blev påbegyndt i november 1969 af den da netop tiltrådte nye leder af biblioteket, Holger Ginsbo. Ginsbo overtog et biblioteksmæssigt fallitbo, som få år før var blevet nedlagt af statens bibliotekstilsyn som centralbibliotek grundet for få bibliotekarer og for dårlig økonomi, så der var nok for den nye leder at tage fat på, hvorfor etableringen af et musikbibliotek var en ambitiøs satsning. Den blev modtaget med kyshånd af brugerne, der stod i en lang kø foran biblioteket , da de første LP'er skulle udlånes. Holger Ginsbo fik på få år rettet den synkende biblioteksskude op og oplevede en firdobling af det samlede udlån af bøger og grammofonplader i løbet af sine første 10 år som leder. I samme periode arbejdede han lige så kraftigt på at få de helt utilstrækkelige lokaleforhold forbedret, hvor de tre barakker var en nødtørftig kortvarig nødløsning, indtil en planlagt sammenbygning med den nuværende musikskole skulle realiseres og sikre biblioteket en flerdobling af publikumsarealet, i lighed med hvad der samtidig skete i andre byer på Svendborgs størrelse. Siden er der som bekendt intet sket. De tre barakker står 50 år efter som en skamstøtte over kommunens behandling af sin væsentligste kulturinstitution, oven i købet en kommune der bryster sig af og kalder sig en kulturkommune. Svendborg Kommune er formentlig den kommune i landet, der har ofret færrest kroner på sit hovedbibliotek de sidste 100 år. Hovedbygningen fra 1937 blev betalt inklusive budgetoverskridelser af den da netop afgåede borgmester Lacoppidan-Petersen, og efterfølgende har udgiften været tre styk barakker og to nærliggende huse. ”Cittaslow” i en hver forstand .

Annonce