Annonce
Svendborg

Cafe Rouge med julevin og julemusik

Svendborg Jazzkapel leverer et nyt og mere romantisk repertoire. Pr-foto

Svendborg: Julen på Cafe Rouge i Møllergade begynder torsdag den 14. november klokken 16 med julemusik, julevinsmagning og fransk inspireret juletapas.

Der kan her smages på julens vine, som præsenteres af Carsten Rødgaard fra Danmarks ældste vinhus, Kjær & Sommerfeldt.

- Carsten Rødgaard vil præsentere vine, hovedsagelig fra Frankrig, der kan modstå and, flæskesteg og rødkål samt portvin, der passer til risengrød. Vine, som kan gemmes og bruges i julen eller næste år, hvis der bliver noget til overs. Carsten Rødgård vil ind mellem de musikalske indslag causere om de skænkede vine, oplyser cafeejer Jørgen Lundsgaard i en pressemeddelelse.

Musikken leveres af musikere fra Svendborg Jazzkapel, som ved denne lejlighed vil præsentere et nyt romantisk repertoire, der passer til julevinsmagning og den særlige Café Rouge atmosfære. Dog, hvis der bliver stemming for det, kan kendte numre ønskes, og der må synges med.

Café Rouge bliver ved denne lejlighed og resten af julen udvidet til også at omfatte lokalerne i Restaurant Classico, hvorfra der serveres let fransk inspireret juletapas. Restaurant Classico vil fortsat have åbent fredag og lørdag aften.

Annonce
Carsten Rødgaard fra Kjær & Sommerfeldt fortæller om julens vine. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Min mening: Vi er på vej

Nu har vi jo lært i skolen, at det, der kan måles og vejes, er det, der er. Altså det vi alle kan blive enige om: En meter er en meter og et kilo et kilo og så videre. Højde, bredde, længde og tyngde og kroner og øre, så når vi snakker sammen, kan vi være enige om indholdet af det, vi siger til hinanden – tror vi. For psykologer og den slags insisterer på, at det kun er 10-20 procent af det, vi opfatter i en samtale, der kommer fra ordenes eksakte udsagn. Resten af det vi opfatter, er signaler fra samtalepartnerens krop, holdning, toneleje og øjne. Det vil altså sige, at hovedparten af det, vi får ind via en samtale, består af følelsesmæssige indtryk. Opfatter vi ironi, der betyder, at udsagnet skal forstås omvendt, hvordan skal vi så svare. Opfatter vi vrede, der aktiverer vores angst, der skævvrider verdens billede, så bliver vores svar, et svar på en følelse og ikke på spørgsmålet. Står der en og taler om kvantefysik og flirter hæmningsløst så universet slet ikke ligner det, vi troede, vi var enige om, ja så ender samtalen måske galakser væk. Det vi nu kan være enige om er altså, at over halvdelen af vores kommunikation består af elementer, vi ikke rigtig har noget navn på, ingen definition af, på den måde vores ”vidensamfund” foretrækker det. Det, vi har, er en fælles fornemmelse af, at det er følelser, vi udveksler og bruger til at bære vores udsagn. Men vi har kun et fattigt sprog for hele den gryde i vores krop og sind, som er den følelserne bobler i. Hvis vi insisterer på at kende hele billedet af vores virkelighed, må følelsernes sprog og udtryk have bedre plads end i dag. I den anledning vil jeg sige at der er nyheder og hjælp på vej. Hør her: ”Vores følelser er ligeså meget en realitet som træerne, fasanerne og de andre mennesker er, og de er bestemmende for, hvordan vi oplever os selv. Når vi slipper tvivlen og mindreværdet og de andre negative forestillinger om os selv, er der stadig følelser, men de er positive. Når jeg slipper tvivlen, ligger tilliden der. Når jeg holder op med at være vred, er jeg fyldt med tålmodighed, og når jeg opgiver at være angst, kommer trygheden og glæden ved mig selv og livet tilbage”. Citatet kommer fra en bog, som snart udkommer på forlaget ”Den indre alpehue”. Den er fuld af forklaringer i øjenhøjde på det væld af følelser og reaktionsmønstre, der stiller sig i vejen for vores ligeværdige samtaler og samvær. Ord som afklarer det rod, vi går og laver for os selv og hinanden. Med ordene kommer erkendelsen: Jeg har selv ansvaret for mit liv. Så fat mod, og tag styring. Det er ikke skæbnen, der lægger din kurs på jorden. Det gør du selv, så du kan ligeså godt komme i gang ved kompasset og rattet.

Annonce