Annonce
Svendborg

Byrådsmedlem: Måske kan lokaludvalget hjælpe spejderhytte ud af økonomisk klemme

Den trængte Egebjerghytten bør sende en ansøgning til Lokaludvalget, opfordrer Dorthe Ullemose. Arkivfoto: Michael Nørgaard
Byrådsmedlem og medlem af Lokaludvalget, Dorthe Ullemose (DF), ønsker at undersøge muligheden for at hjælpe Spejdercenter Egebjerghytten økonomisk. Hun opfordrer formand til at lave ny ansøgning til lokaludvalget.

Egebjerg: Mens én dør blev smækket i, åbner en anden sig på klem.

Sådan kan man beskrive situationen for Spejdercenter Egebjerghytten, der i forrige uge fik en ansøgning om at få et økonomisk tilskud afvist i Kultur- og Fritidsudvalget.

For der er stadig en chance for, at det hårdt trængte spejdercenter kan få en håndsrækning fra kommunen. Eller det burde i det mindste undersøges, mener byrådsmedlem Dorthe Ullemose (DF), som opfordrer Egebjerghyttens bestyrelse til at lave en ny ansøgning og sende den til lokaludvalget, som hun sidder med i.

Annonce

- Jeg synes, det er rigtigt af kulturudvalget at afvise ansøgningen, men i lokaludvalget har vi nogle forskellige brede puljer, som vi er ved at definere kriterierne på, og det kan være, vi har en mulighed for at gøre noget. Jeg kan ikke love det, men de kan i det mindste sende en ansøgning, og så kunne vi drøfte det, siger hun.

- Det kan godt være, at det ender med, at vi ikke kan hjælpe, men det kan også være, vi siger, at det er god sag at støtte. Vi støttede jo også forsamlingshusene tidligere, så jeg tænkte, at der måske er en mulighed. Så send en ansøgning, lyder opfordringen fra Dorthe Ullemose.

Løftes højere op

Det var i sidste uge, at formand for Spejdercenter Egebjerghytten, Michael M. Hansen, i avisen fortalte, hvordan coronapandemien havde betydet manglende lejeindtægter, og at man derfor stod med et minus på 136.000 kroner. Han fortalte desuden, at bestyrelsen uden held havde søgt statens hjælpepakker, hvorfor den lavede en ansøgning til kultur- og fritidsudvalget om at få hjælp ad den vej. Men ansøgningen blev afvist blandt andet med begrundelsen, at spejdercentret gør sig i udlejningsvirksomhed og ikke som sådan er hjem for folkeoplysende aktiviteter.

Ifølge udvalgsformand, Hanne Ringgaard Møller (R), er der intet, der skulle være til hinder for, at Egebjerghytten kan lave en ansøgning til lokaludvalget, som så vil behandle den.

Hun er dog i tvivl om, hvorvidt det nytter.

- Folk er altid velkomne til at søge hos os, men hvis det er erhvervsfremmende formål, så tror jeg faktisk heller ikke, at vi kan støtte dem. Det skal jeg lige undersøge, siger Hanne Ringgaard Møller.

Det kan i sidste ende være en sag for byrådet, hvis Egebjerghytten og andre i samme situation skal have økonomisk hjælp, påpeger udvalgsformanden.

- Jeg tror rent ud sagt, at den skal op på et højere niveau, og det skal diskuteres i dels økonomiudvalget, dels i byrådet. For jeg tror ikke, det er hverken den første eller sidste ansøgning af den slags, vi får i forhold til at hjælpe folk i nød, siger hun.

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Fem kilometer i Ommel med løbestjernen Abdi Ulad: - Jeg har altid søgt at være selvstændig

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Ombudsmanden kræver svar i sag om udrejsecenter: - Det er fandeme klar tale

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Lynchstemning i jollehavnen efter stortyveri: - Det er frækt ad helvede til!

Fyn

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

Faaborg-Midtfyn

Tomgangsbøder udløser heftig debat: Der er én årsag til, Fyns Politi ikke vil rykke ud

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Navne

Gudstjenester

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders Borring har solgt sin virksomhed for over 500 millioner kroner: Nu vil han hjælpe fattige kvinder og børn

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Langeland

Herregård på Sydlangeland i stor udvidelse: Ferielejligheder, mikrobryggeri, røgeri og stor hal til konferencer og fester

Langeland For abonnenter

Ingen annoncekrig fra Rema: Vi siger bare tak for støtten

Debat

Klumme: Nu falmer skoven og snart er der kommunalvalg

Annonce