x
Annonce
Svendborg

Byrådet beder transportministeren sikre nye signaler på Svendborgbanen

Nye signaler på Svendborgbanen er udskudt igen. Planen var ellers at udskifte dem i 2021, men den plan kan Banedanmark ikke holde. Det kan tage 10 år, før signalerne udskiftes. Det får byrådet i Svendborg til at kontakte transportministeren. Arkivfoto: Roland Petersen
DR Fyn kunne tirsdag morgen berette, at der slet ikke er en plan for at udskifte signaler på Svendborgbanen. Tidligere var man ellers sat i udsigt at det ville ske i 2021. Men det gør det formentlig ikke, og det fik medlemmerne af byrådet til tirsdag aften at enes om at sende et brev til transportministeren for at få klart svar på, hvornår de signaler kommer.

Svendborg: Nu vil politikerne i Svendborg bede transportminister Benny Engelbrecht (S) gå ind i sagen om nye signaler til Svendborgbanen.

Det enedes byrådet om på byrådsmødet tirsdag aften, efter DR Fyn om morgenen samme dag kunne fortælle, at udsigten til at få udskiftet signalerne kan være særdeles lang. Der kan faktisk gå op til 10 år, lød det fra direktør for signalprogrammet, Søren Bøjsen.

Og det er væsentligt længere tid, end hvad der hidtil er meldt ud, nemlig at udskiftningen skulle ske i 2021.

- Jeg blev ærligt talt chokeret i morges, da jeg hørte det, lød det fra Flemming Madsen (S) på byrådsmødet.

Og det blev Venstres medlemmer angiveligt også, for partiet satte hurtigt et punkt til dagsordenen sammen, som byrådet godkendte at drøfte som aftenens sidste punkt.

Venstre foreslog, at man skal tage kontakt til transportministeren for at få denne til at redegøre for, hvornår man egentlig kan forvente, at de signaler er udskiftet. Ikke mindst fordi, at signalfejl får skylden for en stor del af de forsinkelser passagerer på Svendborgbanen har oplevet i de forgangne år.

Mette Kristensen (V) sagde:

- Jeg beklager, at dette bliver bragt til dagsordenen i 11. time, men det er fordi, den her nyhed sprang ind i hovedet på os her til morgen. Sidste år blev vi lovet, at det ville komme i 2021, og nu er meldingen, at det nærmest er udskudt på ubestemt tid. Vi synes ikke, det er rimeligt, at Svendborgbanen skal nedprioriteres. Det kan simpelthen bare ikke være rigtigt, sagde Mette Kristensen.

Annonce

Byder øerne med

Venstres forslag vandt opbakning.

- Vi synes, det er et godt forslag, lød det blandt andre fra Enhedslistens Jesper Kiel, mens Henrik Nielsen (K) sagde:

- Fuld opbakning herfra. Det er selvfølgelig vigtigt, at vi får sat det her i gang.

Det mente borgmester, Bo Hansen (S) også, og han lod forstå, at han dagen derpå - altså onsdag - har møde med borgmestrene på Ærø og Langeland, og han foreslog, at de kunne være med til at skrive brev til ministeren.

Og det enedes alle om.

- Tak for opbakningen, sagde Mette Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kronik

Kronik: Åbent brev til statsministeren og Danmark fra efterskoleleder

Kære Mette, kære Danmark – lad os passe på hinanden og komme styrkede ud på den anden side. Den 2. april påbegyndte Vejstrup Efterskole, som man har kunnet læse i Fyns Amts Avis, et stafetløb. Formålet med stafetløbet er at vise, hvordan man ”kan være sammen hver for sig”. Formen er at løbe en stafet – virtuel naturligvis på grund af smittefaren – fra Vejstrup på Sydfyn til København. I stedet for at løbe med en fysisk stafet, løber man med et billede på sin mobiltelefon, som man sender til den næste løber, to meter før man mødes. Ambitionen er at aflevere stafetten på Christiansborg til statsministeren inden påske. På næsten samme tid, som vi startede stafetten, mødtes jeg med alle elever til fællestime. I fællestimerne synger vi dels et par sange sammen, dels taler jeg om et emne, som kan være med til at ruste dem til at håndtere de udfordringer, de vil møde og have det godt med – det vi på Vejstrup kalder ”væredygtighed”. Alt sammen foregår naturligvis på afstand med et af de medier, der er blevet skolens væsentligste arbejdsredskaber, ”Teams”. Budskabet med stafetten er at minde eleverne og hele Danmarks befolkning om, hvor vigtigt, det er at bakke statsministeren op i at holde afstand i påsken; at man ikke lader sig rive med af det gode vejr, de traditionelle påskefrokoster samt lysten til at være sammen. For man kan frygte, at mange kan have lyst til det, netop som statsministeren har åbnet døren en smule på klem for, at corona-strategien ser ud til at være succesfuld, og at vi kan påbegynde en genåbning af Danmark efter påsken.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Langeland

Handelsstandsformand om nedlukning og aflysninger: - Det bliver hårdt for Langeland

Faaborg-Midtfyn

Egeskov har ikke opgivet åbning 25. april: Udsigt til få turister og ingen festival

Annonce