Annonce
Svendborg

Byrådet beder transportministeren sikre nye signaler på Svendborgbanen

Nye signaler på Svendborgbanen er udskudt igen. Planen var ellers at udskifte dem i 2021, men den plan kan Banedanmark ikke holde. Det kan tage 10 år, før signalerne udskiftes. Det får byrådet i Svendborg til at kontakte transportministeren. Arkivfoto: Roland Petersen
DR Fyn kunne tirsdag morgen berette, at der slet ikke er en plan for at udskifte signaler på Svendborgbanen. Tidligere var man ellers sat i udsigt at det ville ske i 2021. Men det gør det formentlig ikke, og det fik medlemmerne af byrådet til tirsdag aften at enes om at sende et brev til transportministeren for at få klart svar på, hvornår de signaler kommer.

Svendborg: Nu vil politikerne i Svendborg bede transportminister Benny Engelbrecht (S) gå ind i sagen om nye signaler til Svendborgbanen.

Det enedes byrådet om på byrådsmødet tirsdag aften, efter DR Fyn om morgenen samme dag kunne fortælle, at udsigten til at få udskiftet signalerne kan være særdeles lang. Der kan faktisk gå op til 10 år, lød det fra direktør for signalprogrammet, Søren Bøjsen.

Og det er væsentligt længere tid, end hvad der hidtil er meldt ud, nemlig at udskiftningen skulle ske i 2021.

- Jeg blev ærligt talt chokeret i morges, da jeg hørte det, lød det fra Flemming Madsen (S) på byrådsmødet.

Og det blev Venstres medlemmer angiveligt også, for partiet satte hurtigt et punkt til dagsordenen sammen, som byrådet godkendte at drøfte som aftenens sidste punkt.

Venstre foreslog, at man skal tage kontakt til transportministeren for at få denne til at redegøre for, hvornår man egentlig kan forvente, at de signaler er udskiftet. Ikke mindst fordi, at signalfejl får skylden for en stor del af de forsinkelser passagerer på Svendborgbanen har oplevet i de forgangne år.

Mette Kristensen (V) sagde:

- Jeg beklager, at dette bliver bragt til dagsordenen i 11. time, men det er fordi, den her nyhed sprang ind i hovedet på os her til morgen. Sidste år blev vi lovet, at det ville komme i 2021, og nu er meldingen, at det nærmest er udskudt på ubestemt tid. Vi synes ikke, det er rimeligt, at Svendborgbanen skal nedprioriteres. Det kan simpelthen bare ikke være rigtigt, sagde Mette Kristensen.

Annonce

Byder øerne med

Venstres forslag vandt opbakning.

- Vi synes, det er et godt forslag, lød det blandt andre fra Enhedslistens Jesper Kiel, mens Henrik Nielsen (K) sagde:

- Fuld opbakning herfra. Det er selvfølgelig vigtigt, at vi får sat det her i gang.

Det mente borgmester, Bo Hansen (S) også, og han lod forstå, at han dagen derpå - altså onsdag - har møde med borgmestrene på Ærø og Langeland, og han foreslog, at de kunne være med til at skrive brev til ministeren.

Og det enedes alle om.

- Tak for opbakningen, sagde Mette Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Samtale et vigtigt værktøj i demokratiet

Der kan siges meget om, hvordan det hele var bedre engang, hvor tosset magthaverne opfører sig, og hvordan det hele helt sikkert går helt ad Pommern til i vores tidligere så dejlige danske demokrati. Men så kan man også tage ud og møde sin statsminister, som 200 sydfynboer gjorde torsdag eftermiddag i Svendborg. Her gæstede statsminister Mette Frederiksen Debatteriet, hvilket sikkert ikke er gået din næse forbi, hvis du læser disse linjer. Og uanset hvad man ellers mener rent politisk, så er det sådan en aften, der bekræfter, at vi trods alt har fat i noget i Danmark. Landets politiske overhoved og almindelige danskere, høj som lav, ung som gammel, tæt på hinanden i respektfuld samtale med alt, hvad der hører sig til af debat, alvorlighed, grin, klappen og humor. Udover at være interessant og vitaminrigt var det i bund og grund også hyggeligt, som det kun bliver, når begge parter giver af sig selv. Statsministeren med en løssluppenhed og ironi, som jo altid begår sig bedre, når man er i lokale sammen. Og folket, der stiller sig op, griber mikrofonen og spørger til og fortæller om de sager, der ligger dem nært. Det er påfaldende, hvordan sådan en times samtale forløber helt anderledes end så meget andet politisk debat for eksempel på de sociale medier. Der blev ikke skældt ud, fundet på øgenavne eller afleveret en hård og vittig punchline, som endte med at optrappe en konflikt. Der blev snakket og lyttet respektfuldt til hinanden. Der var torsdag eftermiddag en imponerende spændvidde mellem spørgsmålene fra salen. Anbringelser, skærmtid, udligning, handicappede, klima og organdonation. Og selvom en statsminister selvfølgelig ikke kan eller vil svare på alt, er der altså en verden til forskel på at se Mette Frederiksen i en tv-debat og i forsamlingshus-rammerne i Debatteriet. Som det i øvrigt er med de fleste politikere. Også dem, som man har tendens til at ville skælde allermest ud. Måske kan vi alle lære af, hvad der sker, når vi kommer tættere på hinanden og kan se hinanden i øjnene, når vi skal snakke om det, der er svært. Både politikere, borgere og os i medierne. Så ser det heller ikke ud til, at det hele går så meget ad Pommern til.

Langeland

Klumme: At rejse er at leve

Annonce