Annonce
Fyn

Byråd vil veksle varmt badevand til cykelstier: Svømmebassin sendt i fryseren

En egentlig cykelsti fra Ravelinsvej og videre ud ad Vestergade i Nyborg står øverst på listen med cykelstiprojekter, hvor skatteborgerne får mest værdi for pengene. Foto: Kasper Riggelsen
Venstre har fuld opbakning til plan om at bruge op mod 25 millioner ubrugte kroner på flere cykelstier.

Nyborg: Hvis ikke der kommer flere penge på bordet, vil der gå sådan cirka 35 år, før byrådet i Nyborg har opfyldt behovet for flere cykelstier.

Og det går ikke.

Det mener Venstre, som nu får byrådets fulde opbakning til et forslag om at fodre det kommunale budget til cykelstier med langt flere millioner, end tilfældet er i dag.

Annonce

- Vi indbyder partierne i byrådet til at gøre en fælles og massiv indsats for at få lagt en langsigtet plan for cykelstier i Nyborg Kommune, siger Nyborgs Venstre-borgmester, Kenneth Muhs (V).

Udskyder svømmebassin

Planen skal sikre op mod 25 millioner kroner ekstra til cykelstier og andre trafikprojekter.

Og Venstre har også et bud på, hvor pengene skal komme fra.

- Vi har 20-25 millioner kroner stående til et varmtvandsbassin i marinaen, som vi ikke kan bruge til formålet, fordi de forskellige tilladelser til projektet ikke er på plads endnu. Derfor kan vi med fordel udskyde projektet og i stedet give cyklestierne et betydeligt løft, mener Kenneth Muhs.

Partierne i byrådet er inviteret til forhandlinger om planen på fredag.


Det er drøftelser, vi rigtig gerne vil være med til.

Gruppeformand Sonja Marie Jensen (S)


Og samtlige partier takker ja til invitationen og planen om at veksle det såkaldte multibassin i marinaen til cykelstier.

- Det er drøftelser, vi rigtig gerne vil være med til. Det giver god mening, siger socialdemokraternes gruppeformand i byrådet, Sonja Marie Jensen.

SF's Suzette Frovin konstaterer kort og godt, at det er en god idé, Venstre der har fået.

- Det vil være fornuftigt at få lagt en plan for cykelstierne for de næste fire år. Det er godt, at vi på den måde kan forpligte hinanden på at gøre noget og samtidig vise borgerne, at vi tager deres ønsker alvorligt, tilføjer hun.

Annonce

Til gavn for flere

Dansk Folkeparti vil også hellere have mere cykelsti end varmt vand i et svømmebassin i marinaen.

- På den måde får vi noget fornuftigt ud af nogle penge, hvor vi end ikke ved, hvornår vi kan få dem brugt. Og mon ikke også cykelstierne kommer flere til gavn end varmtvandsbassinet i marinaen, spørger Dansk Folkepartis Anne-Marie Palm-Johansen.

Hendes tidligere partifælle og nuværende repræsentant for den nye liste, De Lokalnationale, Carsten Kudsk, bakker også op om Venstres forslag.

- Det er en rigtig, rigtig god idé. Jo flere cykelstier, vi kan få, jo bedre, fastslår han.

Annonce

Statslig pulje

Venstres forslag om en langsigtet plan for cykelstierne kommer samtidig med, at politikerne i kommunens teknik- og miljøudvalg har en sag om prioritering af ønsker til en statslig pulje til cykelstier på dagsordenen.

Og det er, som socialdemokraternes Sonja Marie Jensen siger, "lige i sidste øjeblik" i forhold til ansøgningsfristen 17. maj for ønsker til statens pulje.

- Og vi mener ikke, drøftelserne om en langsigtet plan bør føre til, at vi sætter vores prioritering af ønsker til puljen på pause. Det vil jo være tude tosset på den måde at gå glip af nogle penge fra staten, påpeger hun.

Efter et grundigt forarbejde foreslår teknik- og miljøforvaltningen i øvrigt at topprioritere en cykelsti fra Ravelinsvej og videre ud ad Vestergade i det centrale Nyborg som nummer ét til statens pulje til cykelprojekter.

Der er her tale om 600 meter cykelsti til en anslået pris på op mod 3,2 millioner kroner.

Annonce

Borgmester glæder sig

Borgmester Kenneth Muhs glæder sig over opbakningen til forslaget om en langsigtet plan for cykelstiprojekter.

- Hvis alle har viljen til det, kan vi komme rigtig langt. Vi vil meget gerne lave brede aftaler, og her får alle chancen for at tilgodese borgerne med en plan for, hvilke cykelstier vi prioriterer, og hvonår man kan regne med, de bliver anlagt, siger Kenneth Muhs.

Lige nu er der ønsker om cykelstier i Nyborg Kommune for omkirng 120 millioner kroner. Og et beskedent budget på 14 millioner kroner de næste fire år til at realisere dem.

Ifølge Venstre vil pengene fra multibassinet i marinaen sikre, at der de næste fire år i stedet vil være op mod 39 millioner kroner til cykelstier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce