Annonce
Erhverv

Byggemarkedsgigant efter sydfynsk opkøb: Ingen planer om at lukke afdelinger

Købet af Jens Schultz-forretningerne betyder, at Stark har tre forretninger i Svendborg - og der er ingen planer om at ændre det, oplyser kædens administrerende direktør. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Købet af XL Byg Jens Schultz-forretningerne betyder, at Stark får ikke færre end tre afdelinger i Svendborg. Alligevel er der ingen planer om at lukke nogen af dem, forsikrer kædens administrerende direktør.
Annonce

Svendborg: Tre forretninger i en by som Svendborg er ikke for mange.

Sådan lyder budskabet fra Britta Stenholt, som er administrerende direktør i Stark.

Den landsdækkende byggemarkedskæde har været en tur i Svendborg med checkhæftet og har købt Jens Schultz' forretninger, som ud over trælasthandler i Marstal, Rudkøbing og Svendborg består af et byggemarked på Svendborg Havn.

Da Stark i forvejen er repræsenteret i Svendborg - nemlig på Rødeledsvej ikke meget mere end et hammerkast fra Ring Nord - har kæden nu tre forretninger i Svendborg.

Annonce

Et passende antal

Det er mange i en by af Svendborgs størrelse - og det er derfor nærliggende at tro, at en af dem må lade livet.

Men det er ikke tanker, de går med på Stark-direktionsgangen, oplyser administrerende direktør Britta Stenholt.

- Vi har ingen planer om at lukke afdelinger i Svendborg, siger hun og oplyser, at det er der flere grunde til.

- Byens størrelse er den samme, som den hele tiden har været, og der plads til tre forretninger nu. Så det vil der også være i fremtiden, siger hun.

Noget andet er, at der er forskel på forretningerne, anfører Britta Stenholt.

- Hvis du kigger på dem, så er Jens Schultz på Odensevej en ekstremt professionelt trælasthandel, mens forretningen på havnen er et super veldrevet byggemarked. Og så er der Stark, som er en ekstremt effektiv afhentningsforretning, hvor man kan komme hurtigt ind og hurtigt ud igen, og hvor man betjener alle segmenter. Så vi ser egentlig, at de har nogle forskellige funktioner, siger direktøren og føjer til, at ambitionen er at fortsætte som hidtil.

- Jens Schultz har drevet det fantastisk i 50 år, og vi har tænkt os at køre forretningerne videre i hans ånd, siger hun.

Annonce

Et aber dabei på havnen

En "til solen brænder ud"-garanti vil Britta Stenholt dog ikke give, og det hører med, at byggemarkedet på havnen er placeret på et område, som indgår i planerne for boligbyggeri ved det nye Simac.

Hun finder det dog for tidligt at sige noget om, hvorvidt det kan komme på tale at sælge arealet og forretningen.

- Vi synes lige, vi skal have lov til at overtage virksomheden først. Og det kan vi først, når konkurrencemyndighederne har godkendt handlen, siger hun.

Hvis ellers ikke Konkurrencestyrelsen spænder ben, vil Stark-kæden bestå af 69 byggecentre i Danmark og 6 i Grønland. Kæden har i alt omkring 2500 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce