Annonce
Fyn

Nye byggegrunde går som varmt brød: - Det er i den grad beliggenheden, som trækker.

Illustration af, hvordan det nye boligområde i Morud kommer til at forme sig.
Det ser ud til, at det nye boligområde på Åbakkevænget i Morud med 44 byggegrunde kommer til at skyde op på rekordtid.
Annonce

Nordfyn: Et nyt kapitel kan føjes til den løbende succeshistorie om, hvordan det går med at sælge byggegrunde på Nordfyn.

Status er, at der i 2020 allerede her først i august er 33 grunde solgt til overtagelse i år, mens der foreløbig er solgt 23 til overtagelse næste år. Tallet trækkes ikke mindst i vejret af den store interesse, der har været og stadig er omkring grundene på Åbakkevænget i Morud, der blev udbudt til salg tidligere på året.

Med en pris på 23 millioner kroner til at byggemodne er det kommunens hidtil største byggemodningsprojekt.

De 44 grunde har længe været undervejs, og i samme øjeblik at salget blev åbnet, stod købere på spring. I dag er der solgt 23 og reserveret fire af de i alt 44 grunde. Dermed tyder alt på, at det nye boligområde i Morud kommer til at skyde op på rekordtid. At der fra først i det nye år vil begynde at skyde huse op som var det paddehatte. En vis pandemi, der blussede op i marts, ser ikke ud til at have haft nogen negativ effekt på efterspørgslen.

- Man kan selvfølgelig kun gisne om, hvordan salget havde set ud, hvis vi ikke havde haft corona. Men corona ser ikke ud til at have haft nogen nævneværdig indflydelse på salget, siger borgmester Morten Andersen (V).

Annonce

Beliggenheden trækker

Han er ikke overrasket over, at grundene i Morud går som varmt brød.

- Det er i den grad beliggenheden, som trækker. Og så åbner der sig vel også et behov, når der i et stykke tid har været udsolgt af byggegrunde. Det har været kendt, at grundene ville komme til salg, så nogle har ventet med at købe, til de kunne gøre det netop der.

Er det ikke bare med at lave nogle flere udstykninger i Morud, når det er så populært at bo der?

- Så enkelt er det ikke. Den attraktive plet skal også være der, og den attraktive plet var i høj grad Åbakkevænget. Den har den rigtige beliggenhed i forhold til Søndersøvej, til hallen, den er tæt på skoven og så videre. Vi kan ikke bare købe et stykke jord mere og så forvente, at vi får samme resultat en gang mere, vurderer Morten Andersen.


Den attraktive plet skal også være der, og den attraktive plet var i høj grad Åbakkevænget. Den har den rigtige beliggenhed i forhold til Søndersøvej, til hallen, den er tæt på skoven og så videre. Vi kan ikke bare købe et stykke jord mere og så forvente, at vi får samme resultat en gang mere.

Morten Andersen (V), borgmester Nordfyns Kommune


Annonce

Mere på vej

Han bliver ikke overrasket, hvis der ved årets udgang er solgt 30 grunde med overtagelse i 2021. Generelt lavere priser på nordfynske byggegrunde end i områder tættere på Odense er med til at presse efterspørgslen i vejret. Interessen ventes at fortsætte. I de kommende år er der byggemodninger og udstykninger på vej i både Otterup, Søndersø og Bogense.

Det er ikke forventningen, at der bliver solgt nævneværdigt flere byggegrunde med overtagelse i år. Hvilket har den naturlige forklaring, at folk generelt afholder sig fra at iværksætte byggeprojekter om efteråret og vinteren. De venter hellere til foråret og af samme grund udskyder de også overtagelsen nogle måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Stadig flertal for Broholm-møller: - Med mindre der kommer noget helt vildt i hvidbogen, så mener jeg, at vi skal stille møllerne op

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce