Annonce
Svendborg

Byggeboom i Svendborg: Københavnsk ejendomsselskab køber 22 grunde i Tankefuld

Københavnsk ejendomsselskab har købt 22 såkaldte Cottaslow-grunde i Tankefuld. Selskabets direktør tror på Svendborg og mener, at de små grunde passer fint til det, der efterspørges. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen
Københavnsk ejendomsselskab har købt 22 små grunde i Tankefuld og vil bygge "noget fornuftigt til fornuftige penge".

Svendborg: Der er en tro på Svendborg ude i det danske land.

Som vi tidligere har nævnt, er i alt 1151 nye boliger på tegnebrættet, og det stopper ikke med det.

For Svendborg Kommune har netop solgt 22 såkaldte Cottaslow-grunde i Tankefuld, og køber er ejendomsselskabet Søparken ApS, som har hjemme i Taastrup i Storkøbenhavn.

Selskabets direktør, Thomas Jansteen, er godt klar over, at der er mange om buddet i det sydfynske.

Men han hæfter sig ved, at grundene er i størrelsen lige under de 300 kvadratmeter.

- Mange eftersøger mindre grunde, og vi tror, vi kan ramme et godt sted i markedet. Vi har et lignede projekt i Taastrup, og her har vi på kort tid solgt 16 af 20 boliger, siger direktøren, der også fortæller, at han har en familie i Svendborg og derfor kender byen.

- Det er et skønt sted, og Tankefuld er et spændende område, som ligger tæt på bymidten. Vi tror, der kan bygges noget fornuftigt til fornuftige penge, siger han.

I det hele taget er Søparken begyndt at kigge væk fra hovedstaden.

- Tingene er kørt op i et højt leje i København, så vi ser efter muligheder i hele Danmark. Vi tror på Svendborg, og så er det jo ikke værre, end at vi kan leje husene ud, hvis vi ikke får dem solgt, siger han.

Thomas Jansteen oplyser desuden, at der endnu ikke er slået streger, men at husene formentlig vil blive på mellem 100 og 120 kvadratmeter. Og at forventningen er, at de vil være klar til indflytning ved nytåret 2020/2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Tagsten og tagsten er ikke det samme

Lokaldebat: I Teknik- og Erhvervsudvalget var der i sidste uge en ophedet debat i et ellers uskyldigt dagsordenpunkt på en igen meget lang dagsorden – en sag, der nu skal drøftes på det kommende byrådsmøde. Emnet handler om en dispensation fra en gældende lokalplan, hvor en bygherrer på et nyopført hus ønsker at anvende andre materialer end der er angivet i lokalplanen, og vil dermed afvige fra de byggematerialer nabohusene er opført med. Sagen handler om materialevalg i et konkret byggeprojekt. Bygherrer ønsker at anvende cementtagsten i stedet for for eksempel teglsten, som er et dominerende byggemateriale i lokalsamfundet. Der er allerede angivet masser af alternativer til teglsten i lokalplanen. Dog ikke cementtagsten. Giver Byrådet lov til dette nybrud, kan det sandsynligvis påvirke huspriserne i området, når der er et hus, der på den måde skiller sig ud med et radikalt andet materialevalg. Den samfundskontrakt, der er opstået mellem nuværende borgere i et lokalsamfund og byggemyndigheden, skal ikke udsættes for angreb hver gang der enten bygges nyt eller blot, fordi bygherre kan finde et alternativt produkt, der er billigere på markedet. Det kan hverken politikerne eller et lokalsamfund holde til i længden. At der er indskrevet teglsten i lokalplanen, som en blandt flere muligheder, handler ikke bare om at skabe bygningsmæssig harmoni i et lokalsamfund, men handler også om at fastholde en kulturhistorisk dimension – at teglindustrien har betydet meget på Sydfyn. Politikerne i Byrådet må stå vagt om denne lokale bygningskultur – og vise respekt overfor de naboer, der har overholdt lokalplanen. Alt andet er utroværdigt.

Annonce