Annonce
Langeland

Butikslivet i Rudkøbing: Analyse skal vise, hvordan det står til

Butikslivets tilstand i Rudkøbing skal undersøges. Her e tvelbesøgt "by night" arrangement op til jul. Arkivfoto: Birger Vogelius
Detailhandlen i Rudkøbing skal analyseres

RUDKØBING: Der vil snarest muligt blive sat gang i en analyse af, hvordan butikslivet egentlig har det i Rudkøbing. Det kan ske i forbindelse med det omfattende projekt med områdefornyelse, der foregår i købstaden.

Omkostninger ved gennemførelse af analysen skønnes at være omkring 200-250.000 kroner, men det kan ske, uden at det koster Langeland Kommune noget. Transport-, Bygge- og Boligstyrelsen betaler.

Analysen skal se nærmere på en afgrænsning af butikslivet, man skal se på, om der mangler noget i udbuddet af butikker, butikslivets indflydelse på beskæftigelsen, og hvad turismen har af betydning for handelslivet.

Det hele skal ses i sammenhæng med "Aktion tomme butikker", som har til formål at få nyt liv i lokaler, som for tiden ikke bruges.

Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget anbefaler over for den samlede kommunalbestyrelse, at analysen sættes i værk.

- Vi håber selvfølgelig på, at Rudkøbing kan bevare så bredt et udbud af butikker som muligt og mener blandt andet, at byen har gode parkeringsforhold. Og så vi kan lige som kommunalpolitikere andre steder jo kun opfordre til, at man handler lokalt, siger udvalgets formand, Bo Nissen (K).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lukker på Toldbodvej og åbner på Lerchesvej: Fakta åbner ny butik ved havnen

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Offentlige opråb er nødvendige

Det er al ære værd, når offentligt ansatte tager bladet fra munden, som det er sket flere gange de seneste uger, hvor politiassistenter har ytret bekymringer om politiets manglende tilstedeværelse i mindre samfund som Langeland. Her er det blandt andet kommet frem, at nogle af de politiassistenter, der skal have kriminaliteten under kontrol, oplever, at det ikke er muligt med den måde, Fyns Politi tilrettelægger deres arbejdet på. Det er kommet frem, at de rutinemæssige besøg til områder som Langeland langt fra opleves som tilstrækkelige i forhold til at løse de udfordringer, der er. Og det er kommet frem, at politiassistenter godt forstår, hvis befolkningen mister tilliden til politiet. Det kræver mod at stå frem og offentligt gøre opmærksom på udfordringer, der handler om ens egen arbejdsplads. Det er de færreste ledere, der bifalder det. Og det er noget, som risikerer at lægge et stort pres på den modige. Så meget desto mere er der grund til at være taknemmelig, når det sker. For det er tvingende nødvendigt for et velfungerende samfund, at offentligt ansatte tager bladet fra munden, hvis de oplever, at de ikke kan stå inde for det, der sker på deres arbejdsplads - eller for at nuancere debatten om netop deres arbejde. Tænk, hvis flere gjorde det samme. Hvis flere sagsbehandlere i jobcentre turde stå frem og fortælle om deres arbejdsforhold og konsekvenserne af de få ressourcer, som mange jobcentre kæmper med at få til at række. Eller hvis flere pædagoger turde stå frem og fortælle om, hvordan få hænder i vuggestuer og børnehaver påvirker børnenes dagligdag. Det ville give et vigtigt indblik i, hvordan velfærdssamfundet reelt ser ud nogle steder. Og det ville kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling de steder, der trænger til det. Offentligt ansatte har faktisk en udstrakt ytringsfrihed og har som udgangspunkt ret til på egne vegne at deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter - også om emner, der vedrører deres arbejdsområde. Den offentligt ansattes ytringsfrihed er med andre ord beskyttet, så længe personen ikke udtaler sig på arbejdspladsens vegne. "Hvo intet vover, intet vinder", lyder et gammelt dansk ordsprog. Der er ingen tvivl om, at bare tanken om at stå frem med sit eget syn på ens arbejdsplads eller arbejdsforhold kan give mange hjertebanken og sved på panden. Også selv om man blot beskriver virkeligheden, som man oplever den. Men forhåbentlig kan de modige inspirere til, at der med tiden kommer flere offentlige opråb. Det vil give et nødvendigt indblik i samfundets mange forskellige demokratiske maskinrum, som vi alle er afhængige af og betaler til. Og så vil det kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling - alene fordi virkeligheden bliver synlig.

Annonce