Annonce
Langeland

Butikslivet i Rudkøbing: Analyse skal vise, hvordan det står til

Butikslivets tilstand i Rudkøbing skal undersøges. Her e tvelbesøgt "by night" arrangement op til jul. Arkivfoto: Birger Vogelius
Detailhandlen i Rudkøbing skal analyseres

RUDKØBING: Der vil snarest muligt blive sat gang i en analyse af, hvordan butikslivet egentlig har det i Rudkøbing. Det kan ske i forbindelse med det omfattende projekt med områdefornyelse, der foregår i købstaden.

Omkostninger ved gennemførelse af analysen skønnes at være omkring 200-250.000 kroner, men det kan ske, uden at det koster Langeland Kommune noget. Transport-, Bygge- og Boligstyrelsen betaler.

Analysen skal se nærmere på en afgrænsning af butikslivet, man skal se på, om der mangler noget i udbuddet af butikker, butikslivets indflydelse på beskæftigelsen, og hvad turismen har af betydning for handelslivet.

Det hele skal ses i sammenhæng med "Aktion tomme butikker", som har til formål at få nyt liv i lokaler, som for tiden ikke bruges.

Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget anbefaler over for den samlede kommunalbestyrelse, at analysen sættes i værk.

- Vi håber selvfølgelig på, at Rudkøbing kan bevare så bredt et udbud af butikker som muligt og mener blandt andet, at byen har gode parkeringsforhold. Og så vi kan lige som kommunalpolitikere andre steder jo kun opfordre til, at man handler lokalt, siger udvalgets formand, Bo Nissen (K).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Ingen nåde fra kritiker: Bent Juul Sørensen er stadig uimponeret af elfærge

Annonce