Annonce
Erhverv

Butiksejer frygter for ærøsk handesliv: - Jeg ser mere sort på det, end jeg ser lyserødt

Eva Marie Albertsen ser sort på fremtiden på vegne af det ærøske handlesliv. Foto: Andrea Bisgaard
Eva Marie Albertsen frygter ikke for sin egen eksistens, da hun går på efterløn 1. januar 2021, men hun frygter, at det ærøske handelsliv vil være decimeret på den anden side af coronakrisen.

Marstal: Eva Marie Albertsen er en af dem, der går rundt i sin butik i de her dage, uden at te, tøj og penge skifter hænder ret ofte.

- Der er meget stille og roligt, som indehaveren af Butik Alberte i Marstal lakonisk udtrykker det.

Når hun sætter lidt flere ord på situationen, ser hun ikke lyst på fremtiden.

- Vi kan godt alle sammen være stærkt bekymret over, at vores kundegrundlag, som er påsken og harmonikafestivalen og alle de skæve helligdage og konfirmationer, ikke bliver til noget. For det er faktisk det, der bærer os resten af året. Så på den lange bane er det i hvert fald ikke et godt tegn, siger hun.

Personligt er hun ikke så bekymret over sin egen situation, fordi hun i forvejen havde planlagt at gå på efterløn til september, hvilket nu er skubbet til 1. januar. Så hun tror, der er andre, der er mere bekymret over blandt andet at stå med et stort varelager, som man risikerer at brænde inde med.

- Det er jo ikke alle, der har fleksible leverandører, siger hun.

Hjælpepakkerne fra regeringen kan hun trods alt godt bruge, siger Eva Marie Albertsen.

- Det kan vi, der har sendt personalet hjem. Det har noget med din omsætning at gøre, og jeg tror, at vi alle sammen mærker, at vi kan få brug for den pakke.

Men det er ikke nok, for den omsætning, der normalt kommer i påsken og den kommende tid, lever Butik Alberte og andre normalt højt på resten af året, siger Eva Marie Albertsen, som tror, at den manglende omsætning vil kunne give problemer på længere sigt. Hun vil dog nødig sætte konkrete ord på sin frygt.

- Det tør jeg slet ikke tænke på. Fordi jeg kunne se, hvad finanskrisen gjorde for folk. Og finanskrisen berørte ikke alle, men det gør den her krise. Den favner meget dybere. Det er mit indtryk, at vi lukker ned mentalt og har ikke den store lyst til at gøre noget.

Hun nævner også, at der kan være nogle, der ikke kan få glæde af hjælpepakkerne, fordi man er nystartet eller ikke har den fornødne omsætning.

- Jeg ser mere sort på det, end jeg ser lyserødt, og det plejer ikke ligne mig. Og jeg tænker ikke på mig, jeg tænker på Ærø. Jeg tror ikke, når efterveerne fra corona er overstået, at der er det handelsliv på Ærø, som der er lige nu.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG forlænger med stregtalent

Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

Annonce