Annonce
Fyn

Buskontrollører i Odense chikaneres igen: Politiet får anmeldelser hver uge

I marts og april var der ingen billetkontrol hos Fynbus. Det er der nu, og det mærker kontrollørkorpset på egen krop med flere anmeldelser om vold. Arkivfoto: Christian Nordholt
Efter corona-nedlukningen kører flere stadig uden billet i bybusserne i Odense. Og det mærker kontrollørerne, der udsættes for vold.
Annonce

Centrum: I vinter gik der længe mellem, at kontrollørkorpset hos Fynbus mødte passagerer uden billet. Kun cirka to procent af de rejsende forsøgte at køre uden billet.

Men efter landet lukkede op igen efter corona-nedlukningen, skete der en kraftig stigning i antallet af gratister - op mod hver 10. passagerer kørte uden billet.

For i marts og april blev der ikke udført kontroller af hensyn til kontrollørernes helbred. Men flere og flere af gratisterne møder nu Fynbus' kontrollører igen, og der har givet sig udslag i flere optrin og voldelige episoder i busserne.

Et par gange hver uge må Fyns Politi modtage anmeldelser fra Fynbus om vold mod deres kontrollører. Mandag eftermiddag optrådte en passagerer voldeligt på Munkebjergvej, og torsdag eftermiddag klokken 13.30 var den gal igen.

Det var i forbindelse med en kontrol i en bus ved Eriksgade, hvor kontrollørerne måtte frem med bødehæftet igen. Her blev passageren så sur, at vedkommende spyttede efter kontrollørerne, og det betyder nu en sigtelse for vold mod en person i offentlig tjeneste.

Og det kan blive en meget dyr tur for vedkommende. For ikke nok med bøden for at køre uden billet, så kan voldssigtelsen hurtig føre en plet til straffeattesten - og en ubetinget fængselsstraf, hvis vedkommende tidligere er dømt for vold.

I midten af maj satte Fynbus i øvrigt taksterne op for at køre i bus uden billet. Nu koster det en bøde på 1200 kroner at køre uden billet - mod tidligere 750 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Analyse: Det var Mette Frederiksen, der pressede Frank Jensen ud

Svendborg For abonnenter

Droppede København for at fokusere på Svendborg: Nu er scenekunstner nomineret til årets kulturpris

Annonce