Annonce
Debat

Buschauffører skal en tur til Louis Nielsen

Michael Rasmussen forsøgte at komme med bussen i påsken, men det var ikke uden besvær. Arkivfoto

Debat: At påsken er en travl tid for mange og ren afslapning for andre er der vist ingen tvivl om. På Ærø er vi jo så privilegerede, at vi har gratis busser, næsten hver time, til stor glæde for turister og fastboende. Dog fik glæden en gevaldig nedtur påskesøndag på selveste prinsesse Isabellas fødselsdag.

Efter en lang dag i solen ville jeg tage bussen fra Dunkær mod skipperbyen med annonceret afgang kl. 16.42. Kl. 16.40 var jeg på plads i busskuret, og tiden gik med venten, man ville jo sikkert vente på en eventuelt forsinket færge i Ærøskøbing.

Da klokken så passerer 16.55, begynder jeg så småt at fornemme at bussen nok slet ikke kommer. Jeg kommer så i snak med nogle unge mennesker, der kunne berette om en nærmest "flyvende" bus gennem Dunkær kl. 16.39.

Nå påskeidyllen skulle jo trods alt nydes og kl. 17.42 kører der atter en bus med sekunders nøjagtighed. Retur fra skipperbyen gik planmæssigt med bussen kl. 19.00 med afstigning i Lille Rise. Afgang fra Lille Rise mod Dunkær kl. 20.32, og belært af tidligere var jeg på plads i busskuret kl. 20.26.

Kl 20.30.30 kommer der så en bus hurtigt gennem det forholdsvis skarpe sving, og jeg fægter med arme og ben, da bussen med chauffør kikkende på marken på venstre side af bussens kørselsretning fortsætter forbi stoppestedet, i hastigt tempo ad Thorupvej. Jeg må blankt erkende, at mit påskehumør på dette tidspunkt kunne ligge på et meget lille sted, og under gåturen til Dunkær tænkte jeg på, at vognmanden bruger store summer på solceller på busserne for at spare på dieselen, alt mens at chaufførerne jokker sømmet i bund og kører fra passagerer for at komme hurtigt til endestationen og sikkert en smøgpause.

Måske skulle han sende sine chauffører et smut omkring Louis Nielsen, samt lægge en træklods under speederen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Trøjeskifte - og nu holder GOG øje med ham

Debat

Min Mening: Så flammer bålene igen

Jeg har en politisk-korrektheds-detektor, PKD, der får alting til at stritte på mig, når fortalere for dette eller hint begynder at fortælle mig, hvad jeg skal mene, og hvordan min adfærd bør være. Min PKD slår ud for tiden. Voldelige veganere og klimakorrekte kamptropper sætter min tålmodighed på prøve. Ikke at jeg ikke har set det og prøvet det før. Entusiastisk engagement bliver vekslet til frådende selvretfærdighed hos de politisk korrekte frontkæmpere for det ene eller det andet, der nu lige er på mode og dagsorden. Altid retfærdiggjort som relevant og nødvendigt for alles overlevelse og klodens ve og vel - ret ind kammerater, hold takt og hold kæft. Det er ikke OK. Ingen tvivl om, at hver sag har sin dagsorden, som vi bør respektere, diskutere og agere på. Men ikke kvæles i fordi den stoppes massivt ned i halsen på os. Ingen tvivl om, at verden bliver et bedre sted, hvis vi dagligt befrier et par millioner høveder for pinsler og plager og tager en grøddag. Ingen tvivl om, at følelsen af at befri jorden for ubetalelig uret bliver tilfredsstillet ved at tage cyklen til købmanden. Men heller ingen tvivl om, at det ville være på sin plads at adressere os som tænkende, selvstændige og følsomme individer, når de store linjer i verdens tilstand og adfærd skal kortlægges og konsekvenserne gøres klare i al deres vælde. Som enhver pædagog vil nikke genkendende til, gør tæsk, skæld ud og tvang ikke noget godt for noget som helst - andet end forlængelse af køen til fængslet. Ingen heks brændt på bålet har tilfredsstillet andre end en minoritet af magtliderlige selvretfærdige præster i et styre uden visioner om omsorg og menneskelighed. De forandringer, der skal ske, må ske, fordi vi alle sammen kan se nødvendigheden af dem i en sammenhæng. Fordi billedet af den store verden sammenholdt med billedet af vores lille verden skal give mening for vores hverdag og vores adfærd, og grundlæggende, fordi det eneste, der kan flytte verden, er, at vi hver især formår at flytte os indeni. Det gøres ikke ved tvang, men ved forståelig tale. Så lad børnene have deres barndom uden at ødelægge deres leg, lad ungdommen fyre et par liter benzin af i knallerten i tryg forvisning om, at den tillid vi viser dem, og de rimelige krav, vi på nøder dem i deres opvækst og opdragelse, veksles til voksen adfærd og stillingtagen, når den tid kommer. Lad os andre slippe for koblet af hylende, selvretfærdige meningsdannere og adfærdsdiktatorer og lad os få vores hverdag i fred og fordragelighed. Verden er aldrig gået fremad, fordi hekse blev brændt på bålet, så spar på optændingen, panikken, og lad os stole på at fornuftig tiltale og forklaringer vil få os alle til at arbejde for en verden i balance og fred.

Annonce