Annonce
Fyn

Budgetforlig rykker musikskole til Vollsmose: - Vi frygter, at det vil lukke os

Selvom Odense Musikskole vil flytte til Vollsmose, vil der fortsat være musikundervisning rundt omkring på en række folkeskoler. Her er det et billede fra musikundervisningen på Korup Skole. Arkivfoto: Michael Bager
Partierne bag budgetforliget vil flytte Odense Musikskole til 1. salen på den nu nedlagte H. C. Andersen Skolen i Vollsmose og bruge adskillige millioner på at renovere lokalerne. Men ifølge formanden for musikskolens brugerråd har mange forældre allerede luftet deres bekymringer over flytningen.
Annonce

Vollsmose: Små og nedslidte lokaler på Danmarksgade i det centrale Odense vil blive skiftet ud med større og tidssvarende lokaler på den tidligere H. C. Andersen Skolen i Tjørnehaven i Vollsmose, når Odense Musikskole i 2022 eller 2023 flytter små fire kilometer mod nordøst.

Radikale og Venstre foreslog allerede sidste efterår en lukning af H C. Andersen Skolen og en flytning af musikskolen til Vollsmose. Og efter at første del blev vedtaget tidligere på året, er partierne bag budgetforliget nu blevet enige om at gå videre med flytningen af musikskolen.

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF er således enige om, at der i 2022 og 2023 skal bruges samlet 18 millioner kroner plus salgsprisen for lokalerne på Danmarksgade til en renovering af 1. salen på H. C. Andersen Skolen, så der bliver plads til musikskolen.Jeg er reelt bekymret for, hvad en flytning til Vollsmose vil komme til at betyde. Vi frygter i bund og grund, at det vil lukke os.

Uffe Veppler, formand for musikskolens brugerrådBørn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) har været en af de varmeste fortalere for nedlæggelsen af H. C. Andersen Skolen og flytningen af musikskolen. Hun mener, at musikskolen kan komme til at spille en vigtig rolle for Vollsmose som bydel.

Det har flertallet aftalt

I forbindelse med sidste års budgetforlig blev det besluttet at øge bevillingen til musikskolen med 1 million kroner om året. 

Og i budgetforliget for 2021 fremgår det, at forligspartierne er blevet enige om at flytte musikskolen til Vollsmose og investere 18 millioner kroner plus salgsprisen for lokalerne på Danmarksgade til en renovering.

"Flytningen vil blandt andet også kunne betyde, at musikskolen vil kunne tilbyde musikundervisning og aktiviteter i bydelens dagtilbud og skole, eksempelvis ved, at et af de nye børnehuse i Vollsmose kan blive musikbørnehave. Herudover vil musikskolen også bidrage til, at børn og unge fra andre dele af byen får deres gang i Vollsmose", står der i forligsteksten.

- Det skal jo ses i sammenhæng med den transformation, som bydelen Vollsmose skal igennem i de kommende år, og hvor vi gerne vil have noget aktivitet, som kan lokke folk til. Her får de nye børnehuse også en vigtig rolle, hvor ét af dem kan blive en musikbørnehave, siger Susanne Crawley Larsen.

Annonce

Frygter medlemsflugt

Det er dog ikke alle, der er lige så begejstrede for flytningen som Susanne Crawley Larsen.

Uffe Veppler er formand for musikskolens brugerråd, og han er bekymret.

- Vi vil selvfølgelig meget gerne have nogle mere tidssvarende lokaler. Det er klart. Men jeg er reelt bekymret for, hvad en flytning til Vollsmose vil komme til at betyde. Vi frygter i bund og grund, at det vil lukke os, siger Uffe Veppler, der peger på, at han blandt andet bygger sin bekymring på de samtaler, som han har med forældrene til musikskolens børn:

- Der er rigtig mange, der har sagt, at de vil kigge efter noget privat musikundervisning, hvis skolen rykker til Vollsmose. Det handler på den ene side om, at de er utrygge ved at sende deres børn alene til Vollsmose, men det handler også om, hvor langt mange får til skolen, siger han.

Annonce

Stadig musikundervisning på skoler

Susanne Crawley Larsen mener dog ikke, at den logistiske udfordring bliver meget større, end den er i dag, hvor der også er børn, der må rejse et stykke vej for at komme frem til musikskolens lokaler.

- Der går jo busser dertil, og der kommer også bedre parkeringsforhold for de forældre, der gerne vil køre deres børn, siger Susanne Crawley Larsen, der samtidigt peger på, at musikskolen fortsat vil have undervisning på nogle af kommunens folkeskoler.

- Mange mindre børn kan jo ikke cykle så langt igennem byen, så der er musikundervisning på flere skoler, siger hun.

Annonce

Overrasket over hurtig beslutning

Ifølge Uffe Veppler kom politikernes beslutning om at flytte musikskolen som en overraskelse.

- Vi vidste jo godt, at det var noget, som man overvejede, men det kommer som et lyn fra en klar himmel, at det nu pludseligt er noget, som man har besluttet, siger Uffe Veppler, der dog ikke har opgivet at få planerne lagt tilbage i skrinet.

- Vi kommer ikke til at tie stille, selvom vi ikke er blevet spurgt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Restauratør skuffet over banker: - De burde støtte os, som de selv har fået støtte

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce