Annonce
Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Borgmester, Bo Hansen (S) mener, der er meget at glæde sig over i dette års budgetforlig, hvor der for første gang i årevis ikke var besparelser på tapetet. Foto: Andreas Wraae Nielsen
Politikerne i Svendborg er blevet enige om næste års budget. For en gang skyld var der ikke besparelser på dagsordenen, og politikerne er blandt andet blevet enige om at kaste millioner efter børn og ældre, mens der i 2022-budgettet er sat et engangsbeløb på 22,5 millioner kroner af til et teater på Frederiksøen.
Annonce

Svendborg: For nu at tage et par overskrifter fra budgetforliget i Svendborg Kommune, så kommer de her:

Bedre normeringer på dagtilbudsområdet svarende til 32 fuldtidsansatte på næste års budget. Besparelser på 20 millioner kroner over fire år på ældreområdet rullet tilbage. 22,5 millioner kroner som et engangsbeløb i 2022 til et teater på Frederiksøen.

- Det er historisk, siger borgmester, Bo Hansen (S) og peger på, at der både har været penge til at udvide velfærdsområdet, kaste penge efter et teater og styrke økonomien, så gældsafviklingen får et ordentligt nøk op til godt 111 millioner kroner på næste års budget.

- Det er markant og sender os i retning af at blive en mere robust kommune økonomisk set, siger Bo Hansen med henvisning til, at både kassebeholdningen og det årlige ordinære driftsresultat også er for opadgående.


Det er markant og sender os i retning af at blive en mere robust kommune økonomisk set

Bo Hansen, borgmester


Budgetforliget er indgået bredt. Johan-Emil Rasmussen (DF) splittede DF's byrådsgruppe, da han ikke ville lægge sin stemme til et teater på Frederiksøen. Og ligeledes er løsgængeren Jens Munk heller ikke med i budgetforliget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nu lukker håndbolden i 1. division også ned

Annonce