Annonce
Svendborg

Budgetønske fra Venstre: Maritim kulturarv skal samles

Formand for Kultur- og Fritid, Lars Erik Hornemann (V), vil gå på to ben, når det gælder kulturplaner på havnen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Venstre vil gå på to ben, når det handler om at sikre kulturen på havnen. Samtidig med, at der arbejdes på et nyt teater, skal den maritime kulturarv samles og synliggøres i form af et midlertidigt maritimt kulturhus på Frederiksøen.

Svendborg: Venstre er klar med et forslag til budgetplanlægningen, som skal sikre både den ene og den anden slags kultur på havnen.

Sideløbende med Baggårdteatrets arbejde på et nyt teater på Frederiksøen, ønsker partiet, at der afsættes løn til ansættelse af en koordinator fra Svendborg Museum og en pulje til aktiviteter. Koordinatoren, som vil blive museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen, skal være samlende punkt for de forskellige maritime grupperinger på havnen.

Det svarer til en kommunal udgift på 560.000 kroner om året.

Annonce

Tanken er oprindelig opstået i hovedet på formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Erik Hornemann (V), som hurtigt fornemmede opbakning fra resten af byrådet.

- Jeg tænkte, at vi skulle gå på to ben, når det gælder kulturen på havnen. Vi gav jo grønt lys til et teaterprojekt på Frederiksøen, men i den forbindelse er det ligeså vigtigt også at undersøge, hvordan vi kan styrke en platform for den maritime kulturarv, siger han.

- Ved at samle alle de maritime aktører og lade museet være tovholder, kan vi finde en måde at synliggøre og fremtidssikre de arbejdende værksteder, Danmarks Museum for Lystsejlads og de andre store og små maritime aktører på havnen.

Lars Erik Hornemann pointerer på baggrund af diskussionen af, at lystsejladsmuseet må vige for teaterplanerne, at planerne ikke skal ses som et enten- eller, men som et både-og.

- Det er to store projekter, vi skal arbejde med parallelt, siger han.

Maritimt kulturhus

- Med museet som koordinator kan vi lave en fælles maritim fortælling om Svendborg Havn. Det kan være nogle fysiske rammer, men det kan også være andet - for eksempel  arbejdende værksteder. I sidste ende kan det måske munde ud i et maritimt kulturhus med aktivitetscenter, skiftende udstillinger og andre projekter. Fysisk kunne der måske være muligheder i nogle af bygningerne på for eksempel Østre Kaj, hvor vi ikke rigtig kender udviklingen endnu.


Hvis vi spiller vores kort rigtigt - også i forbindelse med teaterprojektet, kan det måske være, at det hele kan komme til at gå op i en højere enhed.

Lars Erik Hornemann, formand for Kultur- og Fritidsudvalget


- Det er vigtigt at synliggøre nogle af alle de maritime kulturer, som vi i forvejen har i Svendborg. Det skal vi for at styrke vores identitet, men også for at sikre det fortsatte engagement.

- Hvis vi spiller vores kort rigtigt - også i forbindelse med teaterprojektet, kan det måske være, at det hele kan komme til at gå op i en højere enhed. Det er vores håb, siger han.

Annonce

S: Det lyder spændende

Socialdemokratiets gruppeformand, John Arly Henriksen, har ikke set Venstres budgetforslag, men mener umiddelbart, at det er godt, at der bliver rørt ved det maritime emne.

- Den maritime kultur er jo også en del af min dagsorden, og jeg er selv fortaler for, at vi skal passe på ikke at negligere den.  Så umiddelbart lyder det spændende, men som sagt har jeg ikke set det endnu, og vi har derfor heller ikke diskuteret det i Socialdemokratiet, siger han.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Ældreplejen har manglet sommerafløsere, og det vil få konsekvenser: - Nogle medarbejdere vil forlade faget

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Café Citronen forlader golfklubben efter kun et år: - Det er umuligt at skaffe personale

Erhverv For abonnenter

Brugs på Langeland dømt for ulovlig tobaksreklame: 5000 kroner i bøde, anklager krævede 40.000 kroner

Faaborg-Midtfyn

Bodegaejer vil betale din taxa: - Man skal gøre lidt mere for at lokke kunderne til

Navne For abonnenter

Mål i livet: Søren Skjold Mogensen ville være direktør - og det blev han

Faaborg-Midtfyn

Farmcamp slår computerspil med alle længder: - Det fedeste er at styre maskinerne

Langeland For abonnenter

Fantastisk fællesskab i Medicinhaverne: Frivillige sikrer rekord for andet år i træk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Mindeord:  Charlotte var den fødte sygeplejerske

Svendborg

En læser får svar: Hvorfor retter kommunen ikke plankeværket?

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Svendborg

Efter ugers ombygning: Nu får Anne og Henrik dobbelt så meget plads til ting for de små

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

"Ruinen" hjemsøger stadig byen, selv om græsset er slået: - Det overrasker mig meget, hvis han bliver færdig med huset

Sport

Hemmelig sponsor for Odense Q gør kontrakter mulig i kvinde-klubben

Annonce