Annonce
Ærø

Bryggeri, gymnast, koncertarrangør og frivillig ildsjæl: De løb med priserne på Ærø Rådhus

Byrådssalen var stuvende fuld, da der mandag aften blev uddelt priser på rådhuset. Foto: Lone Flügge
Mandag aften blev fire fornemme priser - handicapprisen, idrætsprisen, kulturprisen og frivilligprisen - uddelt på et overfyldt rådhus i Ærøskøbing. Her kan du se, hvem der fik priserne.
Annonce

Ærø: Balkonen i byrådssalen måtte mandag aften i brug, da der var prisuddeling på rådhuset i Ærøskøbing.

Her skulle kommunens handicappris, idrætspris, kulturpris og frivillighedspris uddeles, og omkring 150 ærøboer var mødt op for at overvære prisuddelingen, skriver kulturmedarbejder Lone Flügge i en pressemeddelelse.

Handicapprisen gik til Rise Bryggeri, som var indstillet af brugere og personale i Ærøhuset. Brugerne havde skrevet følgende i indstillingen:

"En lille gruppe brugere i Ærøhuset har arbejdet på Rise Bryggeri siden foråret 2019. Rise Bryggeri har inddraget os i arbejdspladsen, så det har været muligt at udvælge de opgaver, som var mest meningsfulde og håndterbare for den enkelte bruger. Desuden har brugerne fået arbejdstøj med logo, som bæres med stolthed. Som udviklingshæmmet giver det selvtillid og livskvalitet at blive modtaget og inddraget på en arbejdsplads som Rise Bryggeri formår. Her oplever brugerne at være en ligeværdig kollega, som yder en betydningsfuld arbejdsopgave på arbejdspladsen, og denne værdsættelse giver en følelse af anerkendelse".

Idrætsprisen gik til Anni Thomsen, som er frivillig i Rise Idræts- og Skytteforening (RSI). Anni Thomsen var indstillet af RSIs bestyrelse, der blandt andet begrundede det med det store frivillige arbejde, hun har ydet igennem 40 år. Både som gymnastikinstruktør, bestyrelsesmedlem, kantinebestyrer og meget mere.

Kulturprisen, som blev uddelt af kultur- og socialudvalgsformand Minna Henriksen (SF), gik til Bjarne Jes Hansen, som var blevet indstillet af Marianne Rasmussen. Bjarne Jes Hansen har i de sidste 20 år stået for at arrangere klassiske koncerter på Søbygaard, og de har været af så høj kvalitet, at de også er blevet bemærket uden for Ærø.

Frivillighedsprisen gik til Marietta Larsen, som var blevet indstillet af Bente Svava Hansen. I indstillingen fremgår det, at Marietta Larsen er en sand ildsjæl i mange sammenhænge, hvor det handler om at støtte svage borgere. Hun har organiseret indsamlinger, arbejdet med at organisere besøgsvenner, hun har været frivillig hestetrækker til handicapridning og været primus motor i at arrangere juleaften for mennesker, der har behov for at være et sted denne aften.

Der var i alt indstillet 32 foreninger eller personer til de fire priser.

Minna Henriksen (SF) i gang med at give Bjarne Jes Hansen årets kulturpris. Foto: Lone Flügge
Prismodtagerne på rad og række. Foto: Lone Flügge
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Nu er Faaborg Kirke udelukket: Hvor synes du, Jim Lyngvilds kirkekunst bør hænge?

Annonce