Annonce
Fødselsdag

Bryder traditionsrig stander-nedtagning: Sejlerformand giver selv suppen på sin fødselsdag

Søndag den 6. oktober fylder Per Ingemann, Thurø, 65 og fejer dagen i Svendborg Amatør Sejlklub, hvor han har siddet i bestyrelsen siden 1991. Han overtog formandsposten i 2012.Foto: Kenneth Skipper
Søndag den 6. oktober forener Per Ingeman sit tætte forhold til Svendborg Amatør Sejlklub og sin 65-års fødselsdag, når han på den årlige dag for standernedtagning byder på suppe og lidt til ganen i klubbens lokaler.

På stranden ved Svendborg Amatør Sejlklub i Svendborg vil et af de spæde tegn på efterår og vinterens komme vise sig søndag klokken 15, når medlemmerne tropper op for at tage klubbens stander ned og spise suppe bagefter.

Stik mod traditionen er det nemlig klubformand, Per Ingemann, der på sin 65-års fødselsdag giver suppen og lidt til ganen af egen lomme.

Den del af festen finder naturligt sted i det nyopførte klubhus, hvor det også er planen at få flere, især børn, til at kaste sig over sejlsporten.

- Vi har 20 optimistjoller liggende lige til at smide i vandet, men ikke noget ungdomsarbejde, så vi vil gerne ud og have fat i nogle børn, der har lyst til at sejle optimist. Men det skal være nye sejlerbørn på seks til otte år, der er jo ingen grund til at genere de andre klubber, siger han.

Annonce

Per Ingemann

Født og opvokset på Sonnesvej i Svendborg, bor i dag i Bøgeløkken på Thurø.

Uddannet elektriker og har arbejdet ved FKT, der i dag hedder TDC, på kontor og som planlægger for virksomhedens teknikere.

Gik på pension i 2010. Kører i dag handicapkørsel for Vester Skerninge Bilerne.

Gik ind i politik som medlem af Venstre som 18-årig og har i mange år været politisk aktiv, afbrudt af pause. Sad i byrådet for sit parti i 1994-98.

Meldte sig ud for en måned siden og trak sig dermed også som formand for LOF.

Formand for Præsteladningens Brolaug, Thurø.

Tidligere aktiv i spejderbevægelsen som leder og i landsdækkende fællesråd.

Mangeårigt medlem af Svendborg Avis’ repræsentantskab og Svendborg Marineforening.

Fejrer sin fødselsdag i Svendborg Amatør Sejlklub på dagen i forbindelse med standernedtagning fra klokken 15 til 17.

Har sejlet siden syvårsalderen

For sit eget vedkommende begyndte Per Ingemanns maritime karriere netop i en af de små fladbundede og livlige joller et stenkast fra amatørsejlklubben.

Da var han syv år gammel og lærte at sejle på Mosegrunden på lavt vand, og han fik tilmed eget fartøj i en tidlig alder.

- Min fars onkel var kaptajn og byggede to optimistjoller til mig og mine tre søskende. I dag er det kun min bror Ole og mig, som sejler, siger Per Ingemann, der altid har boet nær vandet, og som gennem mange år sejlet de danske farvande og Skærgården tynd med sin bror og hans hustru i Ole Ingemanns Sagitta 65.

En af drivkræfterne bag Silverrudder

De to brødre har også tilfælles, at de udgør drivkræfterne bag Svendborg Amatør Sejlklubs efterhånden omfangsrige og populære nonstop enmandskapsejlads Silverrudder.

Kapsejladsen kom til verden for syv år siden anført af Bådnyt. Dengang deltog 13 soloskippere. Det tal er vokset lige siden, så der i år var 420 tilmeldte, hvoraf 251 gennemførte sejladsen.

Formelt står Ole Ingemann som stævneleder, mens Per Ingemann uddelegerer arbejdet til omkring 100 frivillige, der er med til at få stævnet til at løbe af stablen.

- Min opgave er at uddelegere arbejdet til de frivillige, og hvis alt går godt, blander jeg mig ikke. Det gør det for det meste, siger Per Ingemann og tilføjer, at kapsejladsen er en gevinst for klubben og fortsætter:

- Mange tager fri for arbejde for at hjælpe til i en uge. Stævnet viser det gode sammenhold og er med til at skabe fremgang, siger han og understreger, at 100 frivillige i september var til at afvikle kapsejladsen.

Standernedtagning og fødselsdag

Nogenlunde samme vurdering nåede Fyns Amts Avis frem sidste år i forbindelse med avisens uddeling af Den Sydfynske Initiativpris, der gik til klubben blandt 60 indstillede for at være med til at sætte Sydfyn på landkortet og være baseret på frivillighed og med et flot ord uegennyttighed.

Og med endnu et vel gennemført Silverrudder i september og udsigt til standernedtagning og fødselsdagsfest i sejlklubben giver det mest mening for Per Ingemann at fejre sig selv under klubbens nye tag. En klub, hvor han befinder sig næsten hver dag, fordi han elsker det.

- Det er mig, der giver i år, hvis der er nogen, der har lyst til at komme forbi til en kop suppe og lidt at drikke på min fødselsdag, slutter Per Ingemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

93-årige Ruth troede, det var slut, da coronaen ramte: - Jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig

Annonce