Annonce
Faaborg-Midtfyn

Brugsuddeleren: - Vi er blevet bevidste om vores samfundsansvar

Ansigtsvisiret er en af de ting, Flemming Munkesø godt kunne undvære, men han understreger, at detailhandlen slipper billigt ud af coronaåret i forhold til mange andre brancher. Foto: Palle Søby
Omsætningsmæssigt bliver 2020 et forrygende år for Super Brugsen i Faaborg, men Flemming Munkesø har svært ved at juble, når han ser, hvor svært andre brancher har det.
Annonce

Faaborg: For brugsuddeler Flemming Munkesø og hans stab i Super Brugsen i Faaborg har coronåret 2020 budt på den ene omstilling efter den næste, og det har de taget i stiv arm. Omsætningen har været forrygende, men alligevel slippes jublen ikke løs ved kasseapparaterne, for det piner uddeleren at se mange andre brancher lide under virkningerne af pandemien.

- Der er masser af ting, jeg savner, og jeg kunne såmænd også sagtens undvære mit visir og andre af de påbud, coronaen har trukket med sig. Men der er brancher, kollegerne i restaurationsbranchen bare for at tage et eksempel, der er væsentlig hårdere ramt end detailhandlen, så du hører mig ikke pive.

Mød os live på fyens.dk på torsdag kl. 17.30

Avisen sætter i samarbejde med "Vores Faaborg & Egn" fokus på coronasommeren 2020. Hvad var det værste, hvad gik godt, og hvad kan vi lære?

I denne artikelserie kan du møde museumschef Peter Thor Andersen, Øhavsmuseet, direktør Claus Eskildsen, Kami-koncernen, brugsuddeler Flemming Munksesø, Super Brugsen i Faaborg, kommunalbestyrelsesmedlem Anne Jørgensen, Lyø, og borgmester Hans Stavnsager.

De fortæller også om deres oplevelser og overvejelser, når fyens.dk sender live fra Øhavsmuseets kaminstue torsdag 26. november kl. 17.30 til 18.30.

Her har du mulighed for at komme med input og stille spørgsmål i kommentarsporet til livesendingen.

Du kan også sende os kommentarer eller spørgsmål på forhånd.

Skriv til os på faaborg@faa.dk eller find "Vores Faaborg" på facebook.

- Super Brugsen har blandt andet nydt godt af, at folk ikke kan gå så meget ud. De køber ind til, at de kan blive hjemme og hygge sig, og noget af det, vi har lært hos os, er, at vi har et enormt ansvar for, at samfundet trods alt fungerer. Det synes jeg, både vi og kunderne har taget på sig.

Annonce

Minimerer smitterisiko

- Vi tager fælles ansvar for at minimere risikoen for smittespredning med sprit, masker, visirer og afstand og accepterer, at vi må opgive smagninger og andre af de ting, der giver os den tætte kundekontakt og gør os til en særlig butik, siger han.


Overordnet set var denne sommer en super markedsføring af Faaborg, og vi skal nok frem til næste sommer for, at vi kan se effekterne af, at vi i år var så populær en destination.

Flemming Munkesø, brugsuddeler


Personalet ved kassebåndene sidder i sagens natur udsat, når der kommer 6000-8000 mennesker i butikken i løbet af en uge.

- Men alle har taget opgaven på sig og er selvfølgelig meget opmærksomme på sygdomstegn. Ingen møder på arbejde, hvis de har ondt i halsen, og de sørger for at blive testet for covid-19, før de møder igen. Heldigvis har alle tests hidtil vist sig negative.

- I det hele taget får jeg en aha-oplevelse af, hvor agile vi er, altså hvor konstruktivt vi tager imod de mange krav om andre måder at gøre tingene på, og det, synes jeg, er en meget værdifuld læring at tage med sig, også når vi når på den anden side af covid-19.

Annonce

Glædes over livet i byen

Flemming Munkesø og Super Brugsen sætter en ære i, at være en aktiv del af livet i Faaborg, og han kan se tilbage på en sommer, hvor byen fik vist mange af sine gode sider.

- Det var en fornøjelse, som det summede af leben, og som der blev tænkt i løsninger frem for begrænsninger. Da vi ikke kunne lave koncerter, som samlede mange mennesker, gik gårdmusikanter rundt og spillede for folk, og det lykkedes at trække sommeren længere, end jeg havde forventet.

- Da jeg tænkte, den var ved at være slut, kom der et større rykind af tyske gæster, og det må give os idé om, at det godt kan lade sig gøre at strække turistsæsonen.

- Overordnet set var denne sommer en super markedsføring af Faaborg, og vi skal nok frem til næste sommer for at vi kan se effekterne af, at vi i år var så populær en destination, så jeg er ret spændt på, men også meget fortrøstningsfuld omkring, hvad 2021 bringer os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Fordrukken kvinde sov på perron

Annonce