Annonce
Fyn

Brugsuddeler: - Tro mig, vi skal nok få folk ud, hvis ikke de bærer mundbind

Den 29. oktober 2020: første dag med krav om mundbind i Superbrugsen, Søndersø. Foto: Dorthe Wolff
Annonce

Nordfyn: Det første man fra torsdag morgen mødte i Superbrugsen i Søndersø var et stort, rødt skilt med skriften "Her bruger vi mundbind". Men hvad nu hvis en kunde trods det alligevel træder ind i butikken uden mundbind?

- Så retter vi henvendelse til personen og fortæller om retningslinjerne for mundbind. Og så er der egentlig to muligheder; enten har personen en tilladelse til ikke at bruge mundbind, eller også må man gå ud, og så finder vi et mundbind til personen, fortalte brugsuddeler Michael Bjerg om første dag med mundbindskrav.

Hvem håndhæver reglerne?

Ifølge lovgivningen skal de omfattede butikker, restauranter, transportselskaber, kultur- og uddannelsesinstitutioner skilte tydeligt med reglerne for mundbind. Deres ansatte skal desuden håndhæve reglerne og nægte adgang til personer uden mundbind, ligesom de skal bortvise personer, der ikke følger reglerne.

Arbejdsgiverne kan straffes med bøde, hvis de ikke sørger for, at reglerne håndhæves. De kan også få bøder, hvis deres ansatte ikke overholder reglerne.

Og skulle det ske, at man i Superbrugsen i Søndersø kommer ud for, at en kunde helt nægter og modsætter sig at bære mundbind, så er brugsuddeleren ikke nervøs for, om butikken vil kunne håndtere situationen:

- Tro mig, jeg er overbevist om, at vi nok skal få folk ud igen, som decideret ikke vil overholde retningslinjerne. Der er vi meget konsekvente, for det er vi nødt til at være; Der er jo stor tillid til os, og det skal der også fortsat være fra de kunder, der bærer mundbindet.

Kenneth Clasen, halbestyrer i Bogense Hallerne, er heller ikke indstillet på at gradbøje reglen om mundbind. I tilfælde af, at enkelte gæster måtte dukke op uden at være i besiddelse af mundbind, vil han indskærpe reglen og i enkelte tilfælde være indstillet på at udstyre dem med ét fra hans lille lager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce