Annonce
Søsiden

Brugs-manden skiftede kurs: Succes med bådfart på Kattegat

Klaus Madsen på sin passagerbåd, Seadog. I år forventer han at sejle i alt ca. 1400 passagerer til Hirsholmene. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Seadogs besætning klarer også toiletter, græs og fyrtårn på Hirsholm
Annonce

KATTEGAT: For 18 år siden kvittede Klaus Madsen en lang karriere i Brugsen på Kattegat-øen Læsø. Lysten til at prøve nyt trængte sig på.

Klaus Madsen købte derfor et fiskerfartøj fra 1936 og udbød lystfiskerture fra Læsø. Indtil han selv fik papirerne på plads, fik han hjælp af faglærte søfolk.

Klaus Madsens sats viste sig bæredygtigt. Forretningen udvidede sig med sæl-ture samt fra 2012 med passagerfart til Hirsholmene.

Passagerbåden Seadog afgår fra denne kaj i Frederikshavn. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Seadog, der er hjemmehørende på Læsø, er bygget i Spanien og har en fortid på Bornholm. Nu må den sejle med 12 passagerer. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
På en klar dag kan man hele sejlturen fra Frederikshavn se over til Hirsholmene. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Seadog er i havn om få minutter ... Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Klaus Madsen startede sin Seadog-bådfart i det nordlige Kattegat efter mange år i Brugsen på Læsø. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Ankomst Hirsholmene. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

I 2008 blev den første Seadog skiftet ud med den nuværende. Båden er af glasfiber og bygget i Spanien. Den har en fortid som fiskerfartøj ved Bornholm og blev af et nordjysk værft ombygget med plads til 12 passagerer.

I vinter fik Klaus Madsen tilskud til nyt maskineri. Pengene kom fra LAG-midlerne, som også bl. a. Ærø og Langeland nyder godt af.

Under overfarten til Hirsholmene får Søsiden en snak med Klaus Madsen, mens makkeren passer styrehuset:

- Det går godt. Hirsholm-farten for Naturstyrelsen er en god fast indtægt, ca tre fjerdedele af min omsætning. Rutens hovedformål er, at almindelige mennesker skal kunne komme over og opleve den særegne natur, fortæller Klaus Madsen.

Det er et alsidigt drømmejob.


Det er et alsidigt drømmejob.

Klaus Madsen, bådfører og reder


I tørnen for Seadogs besætning ligger også praktisk arbejde på Hirsholmene: Græsslåning, affaldshåndtering, toiletpasning samt åbning og lukning af fyrtårn.

- Det er et alsidigt drømmejob, siger Klaus Madsen.

Passagerbådens besætning skal også åbne og lukke fyret, håndtere affald, slå græs og passe toiletterne. Håndvask og toiletskyl sker med saltvand. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce