Annonce
Langeland

Brugerundersøgelse viser tilfredshed med Jobcenter Langeland: Trods få svar er formand glad

René Larsen er formand for beskæftigelses-, uddannelses- og integrationsudvalget i Langeland Kommune. Udvalget har netop gennemført en tilfredshedsundersøgelse hos brugerne af Jobcenter Langeland, der overordnet viser positive resultater. Foto: Katrine Becher Damkjær
Jobcenter Langeland har undersøgt, hvad de ledige mener om jobcentret. Trods en svarprocent på kun 24, er der glæde over resultatet, der viser gennemgående stor tilfredshed fra de ledige, der har svaret.

Langeland: Udvalget for beskæftigelse, uddannelse og integration har netop færdiggjort en brugerundersøgelse over lediges tilfredshed med sagsbehandlingen i Jobcenter Langeland. Undersøgelsen - der blev sendt ud til 258 borgere - viser en gennemgående tilfredshed med jobcenteret.

Men det er ikke alt, der kan måles og vejes, og det gør sig også gældende i denne brugerundersøgelse, hvor kun 24 procent har udfyldt det tilsendte spørgeskema.

René Larsen er formand for beskæftigelses-, uddannelses- og integrationsudvalget, og selvom han ærgrer sig over de manglende besvarelser, er han glad for det endelige resultat.

Annonce

- Vi havde forventet en højere svarprocent. Men jeg synes alligevel, at besvarelserne giver en god indikation af, hvad de ledige borgere på Langeland overordnet tænker om jobcenterets arbejde, siger han.

Det kan jo være svært at konkludere et endeligt resultat, når der kun er 24 procent, der har besvaret spørgeskemaet. Kommer I til at undersøge, hvorfor svarprocenten er så lav?

- Nej, det gør vi ikke, fordi alle har jo fået buddet om at deltage i undersøgelsen. Nu er det første gang, vi har gjort det her, og vi har udsendt spørgeskemaet via e-boks. Men til næste gang skal vi selvfølgelig vurdere, om vi kan gøre noget anderledes, siger René Larsen.

Næsthøjeste ledighedsprocent

I spørgeskemaet bliver der blandt andet spurgt ind til den overordnede tilfredshed med sagsbehandlingen, hvorledes mødet fik dem tættere på job eller uddannelse, og hvordan samarbejdet har været mellem borgeren og jobcenteret.

Jeg vil mene, at hvis man føler sig uretfærdig behandlet, så er man mere tilbøjelig til at give udtryk for det. Hvis man derimod er tilfreds, så gør man ikke mere ved det.

René Larsen, formand for beskæftigelses-, uddannelses- og integrationsudvalget.

Undersøgelsen viser, at respondenterne overordnet er positive over deres sagsbehandling hos Jobcenter Langeland. 82,5 procent af dem, er har svaret, er tilfredse med den samlede kontakt, de har haft med jobcenteret, mens 4,8 procent har svaret, at de har haft negative oplevelser.

I august blev de syddanske kommuners ledighedsprocent målt. Langeland lå som den næsthøjeste med en ledighed på 3,7 procent, kun overhalet af Odense Kommune med en ledighedsprocent på 4,3.

Med den store ledighedsprocent er den gode service og kommunikation hos jobcentret altafgørende for at motivere flere ledige til at komme ud på arbejdsmarkedet.

- Jobcenterets arbejde er jo netop at få flere ud i beskæftigelse, uddannelse eller anden ydelse. Selvfølgelig skal de have en service og en hjælp, men man har jo også selv et ansvar. Og det er der jo heldigvis også 92 procent, der siger i spørgeskemaet, at de godt ved, fortæller René Larsen.

Annonce

Årlig opfølgning

Borgerundersøgelsen opstod på baggrund af beskæftigelsesministerens målsætning om, at alle ledige borgere skal have en værdig sagsbehandling. Og for René Larsen er det en god mulighed, for at alle brugere kan få lov til at ytre sine holdninger.

- På den her måde har alle fået mulighed for at komme til orde, fortæller han og uddyber, at han ikke tror, resultatet ville have været anderledes, hvis flere brugere havde svaret på spørgeskemaet.

- Jeg vil mene, at hvis man føler sig uretfærdig behandlet, så er man mere tilbøjelig til at give udtryk for det. Hvis man derimod er tilfreds, så gør man ikke mere ved det.

Udvalget for beskæftigelse, uddannelse og integration bestræber sig på at gennemføre en årlig brugerundersøgelse.

Annonce
Langeland For abonnenter

DF-kandidat tabte lodtrækning: Meldte hele familien ud af partiet

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Efter et halvt år på markedet: Italiensk specialbutik er solgt til kokkepar, der tilbringer alle somre i støvlelandet

Ærø For abonnenter

Tidligere HF-søfartsstuderende taler ud om druk- og narkokultur: - Det ville vi ikke udsætte vores børn for

Faaborg-Midtfyn

Fynsk restauratør frustreret over zig-zag-kurs: - Man kan komme i tvivl, om myndighederne har styr på det her

Ærø

To skoler gennemsøgt i stor narkosag: Mistanke om salg over Snapchat

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Svendborg

Øboerne får forlænget sejltiden: - Det er symbolpolitik af værste skuffe

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flere og flere biler øger presset: Hvor længe skal vi vente på omfartsvejen?

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Langeland

Vigepligtsuheld i kryds: Person kørt til OUH

Svendborg

Video: Store flammer har brændt bygning helt ned - vej spærret af kraftig brand

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Faaborg-Midtfyn

Ny trend: Faaborg-ejendomme bliver solgt til yngre og erhvervsaktive

Navne For abonnenter

Klar tale: Eva Kristina Mikkelsen fortæller skarpt og skrapt

Langeland

Debat: Er det ikke ved at være på tide, at Langeland Kommune kaster håndklædet i ringen?

Annonce