Annonce
Langeland

Bruger af biblioteket: - Jeg har oplevet konflikter, men har ikke følt mig truet

- Jeg har måske følt ubehag, men jeg har ikke følt mig truet, siger Jan Olsen, der kommer dagligt på bibliotekt om eftermidagen for at læse aviser. Foto: Catrine Madelaire.
Jan Olsen fra Rudkøbing kommer på biblioteket hver eftermiddag for at læse aviser. Han har oplevet konflikter mellem nogle af de unge, der "pludselig tænder af" og har selv trukket sig et par gange.
Annonce

RUDKØBING: Jan Olsen kommer hver eftermiddag på Langeland Bibliotek for at læse aviser. Han har bemærket, at åbningen af det offentlige toilet uden for biblioteket har trukket en gruppe unge - der før opholdt sig foran Netto - til området omkring biblioteket og ind på biblioteket.

Han kommer der dog oftest om efterdagen og ikke om aftenen, hvor problemet med en gruppe unge mennesker har været værst. Han mener, at der er tale om en gruppe unge på syv til otte stykker og er ærgerlig over, at biblioteket nu lukker om aftenen.

- Jeg synes da, at det er smadder ærgerligt, at det nu lukker efter kl. 18 - og jeg håber, at det er nogle enkelte brodne kar. De har måske ikke de rigtige steder at være. Det skal man også tænke på. Ikke fordi, det er en undskyldning, siger Jan Olsen, der bor i Rudkøbing.

Jan Olsen har oplevet konflikter blandt gruppen, men har ikke følt sig decideret truet.

- Jeg har oplevet konflikter, hvor de pludselig tænder af. Engang har jeg sagt til dem, at de må gå uden for, siger han.

Lyttede de til det?

- Nej. Jeg er jo bare en gammel mand.

Har du været utryg her på biblioteket?

- Nej. Jeg har måske følt ubehag, men jeg har ikke følt mig truet. Men man ved jo også, hvor langt man skal gå. Jeg har trukket mig en enkelt gang eller to, hvor jeg skulle have sagt noget mere. Men det var der ingen grund til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce