Annonce
Faaborg-Midtfyn

Brudekjoler hitter: Københavnerne kommer til Faaborg for at prøve Krøyers Brudekjoler

I København er der ofte tradition for, at brudene tager en hel flok af veninder, søskende og øvrig familie med, når der skal prøves brudekjoler. - I København har nogle tradition for, at det er meget "amerikaniseret", hvor bruden har pakker med til brudepigerne, og der er lavet skilte med "yes" og "no" til, når bruden prøver kjoler. Her på Fyn oplever jeg, at det ofte er en mere intim oplevelse med måske bare en mor og en søster, siger Etena Krøyer. Foto: Maria Retoft Pedersen
I december slog Etena Krøyer dørene op til Krøyers Brudekjolers showroom i Faaborg. Hun er mere end begejstret for flytningen fra København, som har givet hende et mere roligt privatliv. Og forretningen er der stadig fuld fart på.

Faaborg: - Det går over al forventning. Jeg kunne ikke have ønsket mig det bedre.

Sådan lyder det fra Etena Krøyer, Nakkebølle, der i december 2021 åbnede showroom for Krøyers Brudekjoler i Østergade i Faaborg. Forretningen flyttede hun fra København for at få privatlivet til at hænge bedre sammen, efter hun og familien allerede for tre år siden byttede storbylivet ud med fred, ro og åbne vidder i det sydfynske.

- Jeg sover bedre om natten. Og i min egen seng, det er fantastisk. Og mine børn har bemærket, at nu er jeg rent faktisk til stede i sofaen om aftenen, siger hun.

Annonce

Jeg har haft travlt over forventning, og jeg tror, jeg med tiden kommer til at tage en del flere fynboer ind, når de opdager, at jeg er her. Her er der slet ikke den samme konkurrence som i København. Flere siger, at de er glade for, at de ikke skal køre til Jylland. Det har ikke været muligt at få den her slags på Sydfyn før.

Etena Krøyer

Og ikke nok med, at privatlivet fungerer bedre. Forretningen trives også i bedste velgående, for kunderne er fulgt med til Sydfyn.

- 50 procent af mine kunder kommer kørende fra København. Jeg lever højt på, at jeg havde et veletableret navn, inden jeg flyttede forretningen. Jeg havde håbet på, at det ville være sådan, og det har heldigvis vist sig at holde, siger Etena Krøyer, som også har fået mange kunder fra det fynske.

En brudekjoleprøvning varer som udgangspunkt to timer, og har man tilskuere med, kan de sidde på første parket her i den grønne sofa. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Jeg har haft travlt over forventning, og jeg tror, jeg med tiden kommer til at tage en del flere fynboer ind, når de opdager, at jeg er her. Her er der slet ikke den samme konkurrence som i København. Flere siger, at de er glade for, at de ikke skal køre til Jylland. Det har ikke været muligt at få den her slags på Sydfyn før, siger hun.

De nye i byen

I denne serie besøger vi en række af de forretningsdrivende, som har åbnet forretning i Faaborg og omegn i løbet af det seneste år.

Dette er det første afsnit i serien.

Hun knoklede selv i halvanden måneds tid med at få sat butikslokalerne i stand i efteråret, samtidig med at hun holdt gang i forretningen i København.

- De faste udgifter forbundet med at drive en butik her er nogle helt andre end i København, så det giver også lidt ro, at jeg ikke skal tjene en mindre formue for at få økonomien til at løbe rundt, siger hun.

Etena Krøyer har tre konfirmandkollektioner at vælge imellem hos Krøyers Brudekjoler. Foto: Maria Retoft Pedersen

Hun forventer dog ikke, at forretningen nedskaleres.

- Faktisk tænker jeg mere på, hvor travlt jeg får. Men jeg tager det, som det kommer, siger hun.

Kigger ind ad vinduerne

Etena Krøyer tager på store messer og håndplukker de designerkjoler, hun gerne vil sælge i butikken. De vordende brude kan bestille tid til prøvning i butikken, hvor der bliver sat god tid af til den enkelte.

- Jeg ved, at andre butikker tager penge for prøvninger. Det gør jeg ikke. Jeg vil gerne yde den service. Jeg synes, at den gode oplevelse er rigtig vigtig, siger hun og fortæller, at forbipasserende af og til tager opstilling uden for vinduerne og kigger ind, når en vordende brud viser de store skrud frem for dem, der er med til prøvningerne.

Man skal bestille tid til at prøve kjolerne hos Krøyers Brudekjoler. Hvis ikke man kan finde en tid, der passer, er man velkommen til at ringe og høre om mulighederne. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Nogle af brudene synes, det er lidt svært at være i, at der står nogle udenfor og kigger på, mens andre vinker og synes, det er sjovt, griner hun.

- Det er dejligt, at butikken er blevet så godt modtaget i byen, og jeg får virkelig meget ros for den.

Hun har netop taget imod nye kollektioner både inden for brude- og konfirmationskjoler. På en typisk uge har hun otte brudekjoleprøvninger og en håndfuld konfirmander inde i forretningen.

Det er noget af en forvandling, der er sket med lokalerne i Østergade, som tidligere har rummet bl.a. Vero Moda og Normals sommerbutik. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Vi er lidt udfordret af, at vi skulle have været på stor bryllupsmesse i januar, som er udskudt på grund af corona. Det er der, vi møder essensen af alle dem, der skal giftes det kommende år. Og vi har leveringstider på fire måneder på en brudekjole, så nu må vi bare se, om vi kan fange dem på anden vis, siger hun.

Annonce

Samarbejder og egen skrædder

Fremadrettet håber hun at kunne indgå i samarbejder med nogle af de andre handelsdrivende i byen.

- Det kunne fx. være smykkeforhandlere, skoforhandlere og undertøjsforhandlere. Det kommer hen ad vejen. Jeg skal også lige danne mig et indtryk af, om sortimentet skal tilrettes, siger hun.

Håbet er også, at hun med tiden kan indgå et samarbejde med en lokal skrædder, som kan tilrette kjolerne for brudene.

- Det havde jeg i en periode i København, og det fungerede rigtig godt.

Etena Krøyer har drevet Krøyers Brudekjoler siden 2015.

Etena Krøyer har været selvstændig med brudekjoleforretningen siden 2015. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Skuffet foreningsmand: Står der padelbaner i hal 2 til september, er jeg ikke med længere

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Ærø For abonnenter

Strandbyggeri i modstand: - Enhver entreprenør burde vide, at det ikke må indeholde plastik

Svendborg

Hævdede at være fra Islamisk Stat: 18-årig mand fra Svendborg dømt for bombetrusler og trusler mod mindreårige piger - slipper for udvisning

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Faaborg-Midtfyn

Livsstilsmesse på Boltinggaard Gods

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Annonce