Annonce
Faaborg-Midtfyn

Brudekjoler hitter: Københavnerne kommer til Faaborg for at prøve Krøyers Brudekjoler

I København er der ofte tradition for, at brudene tager en hel flok af veninder, søskende og øvrig familie med, når der skal prøves brudekjoler. - I København har nogle tradition for, at det er meget "amerikaniseret", hvor bruden har pakker med til brudepigerne, og der er lavet skilte med "yes" og "no" til, når bruden prøver kjoler. Her på Fyn oplever jeg, at det ofte er en mere intim oplevelse med måske bare en mor og en søster, siger Etena Krøyer. Foto: Maria Retoft Pedersen
I december slog Etena Krøyer dørene op til Krøyers Brudekjolers showroom i Faaborg. Hun er mere end begejstret for flytningen fra København, som har givet hende et mere roligt privatliv. Og forretningen er der stadig fuld fart på.

Faaborg: - Det går over al forventning. Jeg kunne ikke have ønsket mig det bedre.

Sådan lyder det fra Etena Krøyer, Nakkebølle, der i december 2021 åbnede showroom for Krøyers Brudekjoler i Østergade i Faaborg. Forretningen flyttede hun fra København for at få privatlivet til at hænge bedre sammen, efter hun og familien allerede for tre år siden byttede storbylivet ud med fred, ro og åbne vidder i det sydfynske.

- Jeg sover bedre om natten. Og i min egen seng, det er fantastisk. Og mine børn har bemærket, at nu er jeg rent faktisk til stede i sofaen om aftenen, siger hun.

Annonce

Jeg har haft travlt over forventning, og jeg tror, jeg med tiden kommer til at tage en del flere fynboer ind, når de opdager, at jeg er her. Her er der slet ikke den samme konkurrence som i København. Flere siger, at de er glade for, at de ikke skal køre til Jylland. Det har ikke været muligt at få den her slags på Sydfyn før.

Etena Krøyer

Og ikke nok med, at privatlivet fungerer bedre. Forretningen trives også i bedste velgående, for kunderne er fulgt med til Sydfyn.

- 50 procent af mine kunder kommer kørende fra København. Jeg lever højt på, at jeg havde et veletableret navn, inden jeg flyttede forretningen. Jeg havde håbet på, at det ville være sådan, og det har heldigvis vist sig at holde, siger Etena Krøyer, som også har fået mange kunder fra det fynske.

En brudekjoleprøvning varer som udgangspunkt to timer, og har man tilskuere med, kan de sidde på første parket her i den grønne sofa. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Jeg har haft travlt over forventning, og jeg tror, jeg med tiden kommer til at tage en del flere fynboer ind, når de opdager, at jeg er her. Her er der slet ikke den samme konkurrence som i København. Flere siger, at de er glade for, at de ikke skal køre til Jylland. Det har ikke været muligt at få den her slags på Sydfyn før, siger hun.

De nye i byen

I denne serie besøger vi en række af de forretningsdrivende, som har åbnet forretning i Faaborg og omegn i løbet af det seneste år.

Dette er det første afsnit i serien.

Hun knoklede selv i halvanden måneds tid med at få sat butikslokalerne i stand i efteråret, samtidig med at hun holdt gang i forretningen i København.

- De faste udgifter forbundet med at drive en butik her er nogle helt andre end i København, så det giver også lidt ro, at jeg ikke skal tjene en mindre formue for at få økonomien til at løbe rundt, siger hun.

Etena Krøyer har tre konfirmandkollektioner at vælge imellem hos Krøyers Brudekjoler. Foto: Maria Retoft Pedersen

Hun forventer dog ikke, at forretningen nedskaleres.

- Faktisk tænker jeg mere på, hvor travlt jeg får. Men jeg tager det, som det kommer, siger hun.

Kigger ind ad vinduerne

Etena Krøyer tager på store messer og håndplukker de designerkjoler, hun gerne vil sælge i butikken. De vordende brude kan bestille tid til prøvning i butikken, hvor der bliver sat god tid af til den enkelte.

- Jeg ved, at andre butikker tager penge for prøvninger. Det gør jeg ikke. Jeg vil gerne yde den service. Jeg synes, at den gode oplevelse er rigtig vigtig, siger hun og fortæller, at forbipasserende af og til tager opstilling uden for vinduerne og kigger ind, når en vordende brud viser de store skrud frem for dem, der er med til prøvningerne.

Man skal bestille tid til at prøve kjolerne hos Krøyers Brudekjoler. Hvis ikke man kan finde en tid, der passer, er man velkommen til at ringe og høre om mulighederne. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Nogle af brudene synes, det er lidt svært at være i, at der står nogle udenfor og kigger på, mens andre vinker og synes, det er sjovt, griner hun.

- Det er dejligt, at butikken er blevet så godt modtaget i byen, og jeg får virkelig meget ros for den.

Hun har netop taget imod nye kollektioner både inden for brude- og konfirmationskjoler. På en typisk uge har hun otte brudekjoleprøvninger og en håndfuld konfirmander inde i forretningen.

Det er noget af en forvandling, der er sket med lokalerne i Østergade, som tidligere har rummet bl.a. Vero Moda og Normals sommerbutik. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Vi er lidt udfordret af, at vi skulle have været på stor bryllupsmesse i januar, som er udskudt på grund af corona. Det er der, vi møder essensen af alle dem, der skal giftes det kommende år. Og vi har leveringstider på fire måneder på en brudekjole, så nu må vi bare se, om vi kan fange dem på anden vis, siger hun.

Annonce

Samarbejder og egen skrædder

Fremadrettet håber hun at kunne indgå i samarbejder med nogle af de andre handelsdrivende i byen.

- Det kunne fx. være smykkeforhandlere, skoforhandlere og undertøjsforhandlere. Det kommer hen ad vejen. Jeg skal også lige danne mig et indtryk af, om sortimentet skal tilrettes, siger hun.

Håbet er også, at hun med tiden kan indgå et samarbejde med en lokal skrædder, som kan tilrette kjolerne for brudene.

- Det havde jeg i en periode i København, og det fungerede rigtig godt.

Etena Krøyer har drevet Krøyers Brudekjoler siden 2015.

Etena Krøyer har været selvstændig med brudekjoleforretningen siden 2015. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Udvider imperiet: Sydfynsk søskendepar overtager biograf i Horsens

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Smitten stiger på skolerne: I flere klasser er over halvdelen af eleverne fraværende

Ærø For abonnenter

Del en Tesla med naboen: Ærøfonden og Øpower går sammen om at afdække behovet for el-delebiler

Faaborg-Midtfyn

Vedtaget i rungende tavshed: Nu ruller tusindvis af skraldespande ud i indkørslerne

Sport

Marienlyst kaster det hvide flag mod Svendborg - træneren vil bygge op til næste sæson

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis: Fødeafdelingen i Svendborg er klart styrket politisk og fagligt

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Svendborg

Onsdagens sydfynske coronatal: Heftig stigning hele vejen rundt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Faaborg-Midtfyn

Trist besked at få når man er på ferie: Kynisk tyv har stjålet børnenes sparebøsse

Erhverv For abonnenter

Værft og marina solgt: Nu skal der bygges boliger på Thurø

Svendborg

Kvinde blev skubbet ud på kørebanen: Politiet efterlyser stadig bilist

Annonce