Annonce
Faaborg-Midtfyn

Broskeptiske kræfter sejrede i Faaborg-Midtfyn

Mange bromodstandere stemte på den konservative Vibeke Schaffalitzky de Muckadell, men de broskeptiske kræfter blev generelt styrket i den nye kommunalbestyrelse. Foto: Palle Søby
Et overbevisende valg til de Konservative og bromodstanderen Vibeke Schaffalitzky de Muckadell samt en styrkelse af SF's mandat vil gøre bromodstanden tydeligere i den nye kommunalbestyrelse.

Faaborg-Midtfyn: Det stod tidligt i valgkampen klart, at planerne om en fast forbindelse til Als med tilhørende vejanlæg hen over Horneland ville komme til at spille en vigtig rolle i forhold til, hvor mange denne gang ville placere deres stemme. Ikke mindst i Horne, hvor broproblematikken fyldte en del på vælgermødet i Horne Forsamlingshus.

Bromodstander-foreningen Sydfyns Fremtid forsøgte tidligt i valgkampen at afdække, hvilken holdning de forskellige kandidater fra partierne havde til broprojektet, med henblik på at modstandere kunne placere deres stemme strategisk på en bromodstander.

Og de broskeptiske kræfter må siges at have sejret, når man kigger på det samlede valgresultat.

Annonce

Hvor Enhedslisten i den nuværende kommunalbestyrelse har stået ret alene med sin modstand mod en fast forbindelse til Als, så kan man i den kommende bestyrelse tælle til i hvert fald fire-fem ret tydelige broskeptikere.

Den konservative Vibeke Schaffalitzky de Muckadell, der havde bromodstand som sin klare mærkesag, bragede ind i kommunalbestyrelsen med imponerende 659 personlige stemmer. Og hun får følge af partifællen Søren Clemmensen, der har sagt, at han ikke ønsker at tage stilling til spørgsmålet, men går man ham på klingen, virker Clemmensen temmelig lunken i forhold til, hvor meget en fast forbindelse egentlig vil kunne gavne Faaborg-Midtfyn Kommune.

Igennem valgkampen blev SF'erne mere og mere tydelige i forhold til brospørgsmålet. De gik fra skeptikere til modstandere, og de to valgte kandidater Lea Haahr og Mads Holdgaard må begge regnes som - om ikke hardcore modstandere - så i hvert fald kraftige broskeptikere.

Enhedslistens Kirsten Lundgaard, der erstatter Morten Schjøtt, er klar bromodstander.

Interesse er kølnet

Men valgkampen har også fået Lokallistens Ole Pedersen til at genoverveje sin holdning, fortæller han.

Fra at være en endog meget begejstret fortaler for projektet er min entusiasme nok kølnet en del. Nu er jeg vel bare en moderat tilhænger.

Ole Pedersen
Horneboen Ole Pedersen fra Lokallisten Faaborg-Midtfyn har skiftet holdning til brospørgsmålet. Arkivfoto: Michael Bager

- Fra at være en endog meget begejstret fortaler for projektet er min entusiasme nok kølnet en del. Nu er jeg vel bare en moderat tilhænger, siger han.

Hvad er det, der får dig til at ændre holdning?

- Det er jo klart, at det har noget med vores natur at gøre. Man kan jo godt sige, at man er for, fordi det åbner for en masse muligheder, men i sidste ende kommer det jo an på, hvordan vejene kommer til at ligge, og hvor meget vi kommer til at ødelægge - om det er prisen værd. Den slags kommer til at fylde mere og mere, jo mere vi snakker om det, siger Ole Pedersen.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Faaborg-Midtfyn

Radikalt forslag: Send giftsprøjten på pension

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce