x
Annonce
Broken News

Broken News: Corona-pressede indbrudstyve efterlyser økonomisk hjælpepakke

Det er svært at drive professionel indbrudsvirksomhed, når alle husejere er hjemme. Foto: Colourbox
Nedlukningen af Danmark rammer tyverierhvervet ekstra hårdt. Brancheforening efterlyser økonomisk nødhjælp.

Regeringens beslutning om at lukke Danmark ned under corona-krisen omfatter ikke landets tyveri- og indbrudsvirksomheder. Men de kræver alligevel handling, fordi de indirekte er truet på deres forretningsmodel:

- Huse, vi plejer at have for os selv i dagtimerne, er fyldt med hjemmearbejdere, karantæneramte og børn, der skulle have været i skole. Selv der, hvor ejerne ikke er hjemme, har vores medlemmer urimelige arbejdsvilkår, fordi de omliggende haver er fyldt med emsige naboer eller genboer. Det er en katastrofe for et af landets allerældste erhverv, og regeringen bør træde til med en økonomisk hjælpepakke, siger Lars "Kattelem" Lundsgaard, mangeårig listetyv fra Svendborg-området og formand for brancheforeningen Dansk Ejendomsrydning.

Annonce

Østbander bakker op

Han bakkes op af rumænske Mihai Cosmin, talsmand for organiserede cykel- og kobbertyvebander fra Østeuropa:

- Vores medlemmer er ved at være desperate, fordi de plejer at kunne arbejde i rutinerede hold, som for eksempel rydder en cykelkælder eller fjerner kobberfigurer fra mindesmærker og gravsten. Men i samme øjeblik nogle danskere ser, at to eller flere af vores medarbejdere samles om en arbejdsopgave, råber de, at vi skal sprede os og stikker os til politiet. Det er værre end under Ceaușescu, sukker Mihai Cosmin.

For lidt trafik

Bulgarske Aleksendar Borisov, som leder en større sammenslutning af østbander med speciale i tømning af landejendomme og sommerhuse, har også et hjertesuk:

- Der er nu så lidt trafik på de danske veje, at det er komplet umuligt at køre uset gennem landet i vores faste flåde af hvide varevogne på litauiske eller polske plader. De bliver simpelthen opdaget med det samme, og det er lammende for et liberalt hverv som vores, siger Aleksendar Borisov.

Danskere bakker op

På Facebook har hjælpsomme danskere dannet støttegrupper, og der er givet tilsagn om lån af ledige dansk indregistrerede håndværkervogne, ligesom ejere af øde beliggende landbrugsejendomme har stillet ubrugte lader og maskinhaller gratis til rådighed.

En fynsk leverandør til sundhedssektoren har desuden lovet at forsyne de kriminelle med værnemidler, så de også i denne svære tid kan gå på arbejde iført gummihandsker og mundbind.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers …

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce