Annonce
Fyn

Brogaardens ejer nærmer sig 50 års arbejde for handicappede børn og unge

Antallet af årlige gæster er vokset fra 13.000 til 29.000 i Henrik Christensens fem år som direktør for Brogaarden i Middelfart, og nu udvides målgruppen til også at omfatte ældre. Foto: Søren Gottwald
Pindstrup-fonden, der overtog Brogaarden i 2001, kan fejre 50 års jubilæum næste år.
Annonce
Annonce

1. Gode rammer

Den almennyttige fond Pindstrup Centret runder næste år 50 års arbejde med at skabe gode oplevelser for fysisk og psykisk handicappede børn og unge og deres forældre. Udgangspunktet har fra starten været at skabe de bedst mulige fysiske rammer og samtidig sikre hjælpende hænder med uddannet fast personale og frivillige.

2. Tre steder i landet

Fonden overtog den tidligere erhvervshøjskole Brogaarden på Abelonelundvej i Strib i 2001 efter stedets konkurs. Pindstrup Centret ejer og driver desuden de tilsvarende handicapvenlige ferielejre og familieaktiviteter på Pindstrup Centret på Djursland og Bymose Hegn i Nordsjælland.

3. Fem år med vokseværk

Den bankuddannede Henrik Christensen, der tidligere har drevet flere restauranter i Middelfart, blev ansat som direktør for fondens tre centre for fem år siden. Siden er antallet af gæster på Brogaarden vokset fra 13.000 årligt til 29.000 i 2019, hvilket er rekord. I dag benytter 75 patient- og handicapforeninger Brogaarden.

Men væksten er ikke kun sket ved flere besøg af handicappede og deres organisationer, men også med øget udlejning til private og erhvervslivet, som benytter stedet til fester, kurser og konferencer. Indtægterne fra denne del gør det endnu billigere for målgruppen at benytte Brogaarden.

Under Henrik Christensen er Brogaarden løbende blev udvidet og renoveret, blandt andet med Brohuset i 2013, der gav 28 ekstra værelser og bringer kapaciteten op på 97 værelser. Sidste år blev Brogaarden desuden renoveret for 10 millioner kroner.

4. Formue på 50 mio.

Fondens formue er i dag på mindst 50 millioner kroner, idet værdien på de tre kursussteder er yderst forsigtigt vurderet i regnskabet.

Derfor har det ifølge Henrik Christensen heller ikke voldt problemer at få finansieret byggeriet af de 54 nye boliger.

Brogaarden har i dag 25 ansatte samt 200 frivillige tilknyttet. De har alle været gennem Socialstyrelsens uddannelsesprogram for frivillige hjælpere.

Henrik Christensen fortæller, at indtægten fra de 54 nye seniorboliger yderligere vil styrke fondens arbejde for målgruppen.

- Vi er jo ikke ejendomsspekulanter, men bygger fordi, vi synes, vi har fået en unik idé til glæde for både os og de ældre, der skal bo i boligerne. Men det er klart, at vi forventer et vis afkast på vores investering, forklarer han.

Seniorboligerne i Strib er så unikke, at Vækstfonden har finansieret det forudgående projektarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce