Annonce
Erhverv

Broen-Lab solgt til amerikansk koncern: - Et af selskaberne har historisk set været vores største konkurrent

Broen-Lab ligger på Drejervænget 2 i Assens siden 2015. PR-foto.
Broen-Lab er solgt til amerikansk koncern, der blandt andre ejer virksomhedens tidligere store konkurrent. Salgsprisen vil parterne ikke ud med.

Assens: Millionvirksomheden på Drejervænget Broen-Lab er blevet solgt til den amerikanske koncern LI Enterprises Group.

Det fortæller administrerende direktør i Broen-Lab siden januar 2020, Henning Nicolajsen.

- Vi har netop fortalt det, og jeg synes, det blev taget godt imod, siger han om mødet med de 75 ansatte tirsdag formiddag.

Annonce

Broen-Lab producerer udstyr til laboratorier som armaturer og nødbrusere til tilfælde, hvor mennesker har været i kontakt med farlige kemikalier.

Dog vil Henning Nicolajsen eller de andre parter ikke fortælle købsprisen for Assens-virksomheden, der blev udskilt fra Broen A/S i 2014, og siden 2015 har haft den danske kapitalfond Capidea som hovedaktionær.

Det nye amerikanske ejerskab har base i Chicago, og koncernen omfatter tre andre produktionsvirksomheder. I den nye koncern finder man også konkurrenter til det fynske firma - blandt andre WaterSaver Faucet Co, der også producerer laboratoriearmaturer, og Guardian Equipment Inc, der er førende i USA inden for nødbrusere.

Broen-Lab A/S

Hjemsted: Assens

CVR-nummer: 36 45 44 23

Direktion: Henning Nicolajsen

Bestyrelse: Peter Eriksen Jensen (formand), Jens Thøger Hansen (næstformand), Jesper Torp, Stig Løkke Pedersen, Jan Sindesen og Anders Kiehn Grønborg

Ejer: Li Enterprises Group, Chicago (100 procent)

Regnskabstal 2020 (2019 i parentes):

Bruttoresultat: 62.8 millioner kroner  (59.5)

Resultat før skat: 4.5 millioner kroner (148.939)

Resultat efter skat: + 4.5 millioner kroner (-25.000)

Egenkapital: 79.8 millioner kroner (76.8)

Antal ansatte: 75 (76)

Den nuværende ejer er Steven Kersten, der er tredje generation i den familieejede koncern.

Fortsætter som før

Selvom der kommer ny ejer på papiret, kommer Broen-Lab hverken til at skifte navn, medarbejderstab eller ledelse ud, lyder det fra administrerende direktør Henning Nicolajsen.

- Vores navn er jo en del af vores brand value, og det er vigtigt på det marked, vi er opererer på. Det samme gælder for vores hovedsæde i Assens og vores medarbejdere. Der er er ingen grund til at ændre på en velsmurt maskine, der kører optimalt.

Det er lidt specielt for os, at et af selskaberne i koncernen, WaterSaver Faucet Co, historisk set har været vores største konkurrent.

Henning Nicolajsen, administrerende direktør Broen-Lab

Tværtimod kan de ansatte forvente at skulle hilse nye kollegaer velkommen i den kommende tid. Det har dog ikke forbindelse til aktionærskiftet, men virksomhedens nuværende vækststrategi.

-  Samlet set kommer vi til at blive store inden for vores niche. Vores marked er i vækst ikke bare indenfor de traditionelle laboratorier med øgede investeringer i forskning og medicinproduktion, men væksten er også indenfor uddannelsessektoren og industrien. Sikkerhed er generelt kommet på mere på dagsordenen de seneste år. Det giver gode muligheder for vores forretning, forklarer den administrerende direktør.

Annonce

I koncern med konkurrent

Alt forbliver dog ikke som før. Planen for fremtiden er vækst og større andele på blandt andre det nordamerikanske marked, og her passer de nye forbindelser godt ind.

- Ejerskabet giver os nye muligheder for samarbejde med de søsterselskaber, der er i den gruppe her, og der er eksempelvis nogle produktudviklingsområder, som tager lang tid at udvikle, men fordi vi kommer ind i et mere strategisk ejerskab og ikke en kapitalfond med en kortsigtet horisont, så giver det nogle nye muligheder, siger han.

Særligt er der en del af ejerskiftet, der er bemærkelsesværdigt.

- Det er lidt specielt for os, at et af selskaberne i koncernen, WaterSaver Faucet Co, historisk set har været vores største konkurrent. De er stærke i deres hjemmemarked i Nord Amerika, og i forbindelse med vores egen vækststrategi sidste år har vi taget rigtig hul på det marked med succes. Det vil vi fortsætte med, fordi vi kan tilbyde kunderne andre ting, siger Henning Nicolajsen.

De nye forbindelser kommer heller ikke til at sætte en stopper for indtoget på det amerikanske marked.

- Vi laver nogle løsninger, der gør det nemmere og billigere for producenterne af laboratoriemøblerne at installere vores produkter som laboratoriearmaturer. De (WaterSaver Faucet, red.) kommer stadig til at have en stor markedsandel i USA, men vi vil på nogle områder få nemmere ved at arbejde os ind i USA, fordi Steven Kersten (den nye ejer, red.) har gode kontakter til store potentielle kunder. Omvendt i Europa er vi meget store, hvor de har en mindre markedsandel. Sådan kommer vi til at dække markedet globalt. Herudover kunne der sagtens være områder, hvor det giver mening at tænke i fælles udviklingsretninger, men vi er stadig og forbliver Broen-Lab, har eget brand og egne produktporteføljer, siger Henning Nicolajsen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Unge begår forbrydelser for at gå viralt: Video kan være det egentlige motiv bag betonklodssag

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Se video: For Laura er drømmescenariet en vuggestue i Vester Skerninge

Ærø For abonnenter

36 nye boliger skudt til hjørne på grund af 'væsentlig retlig mangel': - Vi har ikke været opmærksomme nok

Debat

Læserbrev: Vækst, vækst og vækst gentages unuanceret og lettere overbærende i al færgedebat

Debat For abonnenter

Færgedebat fuld af ubekendte

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Pigen fra Nordjylland blev en lykkelig lyriker på Sydfyn

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Svendborg

Varsel om forhøjet vandstand: Svendborg Havn er forberedt

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

faa.dk

Podcast: Derfor står Langeland over for kæmpebesparelser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nødråb fra Lyø: Hvem vil komme over og vaccinere de sidste?

Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Annonce