Annonce
Langeland

Bro skal renoveres igen: Får betydning for lokale virksomheder

Næste år begynder arbejdet med at renovere hovedarmeringsstængerne på Langelandsbroen. Arkivfoto: Hans Sturesson.
Vejdirektoratet skal også næste år arbejde med at udbedre rustskader på Langelandsbroen, og det kommer til at påvirke tung trafik over broen.
Annonce

Langeland: Siden foråret 2018 har Vejdirektoratet arbejdet på at renovere Langelandsbroen, blandt andet ved at rustbeskytte armeringen i broen og reparere betonen. Og det er slet ikke slut endnu.

For efter arbejdet med broens overbygning har Vejdirektoratet konkluderet, at det er nødvendigt at foretage en gennemgribende renovering af broens hovedarmeringsstænger. En del af dem er angrebet af rust og skal derfor forstærkes.

Arbejdet indledes med et pilotprojekt i foråret 2020, mens selve renoveringen indledes næste efterår og ventes færdig i foråret 2021.

Vejdirektoratet forsøger at finde en løsning, så renoveringen af broen ikke får indflydelse på den almindelige trafik over broen, men arbejdet vil medføre begrænsninger for særligt tunge køretøjer.

- Vi er opmærksomme på, at vi dermed berører nogle lokale virksomheder, der fragter meget tunge elementer over broen, og vi vil i den kommende tid indgå i dialog med dem for at finde en løsning på de transportudfordringer, som denne renovering vil give dem, siger Niels Højgaard Pedersen, afdelingsleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Renoveringsarbejdet indledes for alvor i efteråret 2020 og ventes færdigt det følgende forår. Arkivfoto: Jørgen Outzen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce