Annonce
Debat

Brev fra provinsen: Ærøske socialdemokrater viser vejen

Tidligere chefredaktør på Fyns Amts Avis, Arne Mariager, sender en klumme fra Brande, hvor han nyder pensionist-tilværelsen. Han letter på hatten for de ærøske socialdemokrater, der ifølge ham bringer en længe ventet ordentlighed ind i indvandrerpolitikken. Foto: Mads Hansen
De ærøske socialdemokraters opfodring til partitoppen har fået tidligere chefredaktør og administrerende direktør på Fyns Amts Avis, Arne Mariager, til tasterne. Fra pensionisttilværelsen i Brande har en skrevet en klumme i Brande Bladet, vi også bringer her.

Det måtte komme. Faktisk er det overraskende, at det først kom i den forløbne weekend. Men det kom. Og det er det vigtigste. Det - og så det, at det vil live fulgt op af andre. Der er håb endnu.

Socialdemokratiet på Ærø har sendt et brev til partiets folketingsgruppe og opfordret til, at man hurtigst muligt henter de danske børn hjem, der opholder sig i syriske flygtningelejre. Et brev, der bør indrammes og hænges op på væggen i Snapstinget, så samtlige folketingspolitikere og journalister kan se det, når de spiser frokost. Dels for at få inspiration til at opføre sig ordentligt, dels som bevis på, at den danske befolkning efterhånden synes, populismen i indvandrerpolitikken har taget overhånd.

Det er da helt indlysende, at Danmark skal hente flygtningebørnene hjem - og vi skal naturligvis også have deres mødre med. Man skiller ikke børn fra deres forældre. Fædrene tilhører den forbryderiske IS-hær. De er enten døde eller på flugt fra den straf, de naturligvis skal idømmes. Men er der en enkelt far eller to, som ikke har svigtet kone og barn, så lad os tage ham med.

Annonce

Ja, Islamisk Stat er en organisation med blod på hænderne. Den står bag grusomme forbrydelser, og de skyldige skal retsforfølges. Også de danskere, der har deltaget.

Ja, danske kvinder, der har tilsluttet sig IS, er medskyldige, og de har opført sig idiotisk. Men det er ikke børnene, der skal straffes. Dem skal vi prøve at hjælpe til et liv, som de kan få glæde af - og som vi andre kan være bekendt at tilbyde dem.

Islamisk Stat har aldrig vist overbærenhed eller magtet at tilgive nogen noget. Så lad os vise forskellen på kristendommen og deres udgave af islam. Kristendommen rummer den største kærlighedserklæring, mennesket nogensinde har fået. Lad os leve op til det budskab, om end i det små. Lad os hjælpe de børn. Og lad os være gammeldags og ”ridderlige” nok til også at tage os af deres mødre. Vi taler om 19 børn, alt i alt, og måske 8-9 mødre - og vist nok en enkelt far, der ikke har svigtet sin familie. Det sidste siger mig, at han rummer et vist format. Lad os hente de mennesker hjem, uanset at de har dummet sig - og uanset at de har svigtet Danmark. Lad os give dem en chance.


Noget tyder på, at øboerne er mere verdensborgere end flertallet i Folketinget.


Vi har sendt en delegation af embedsmænd og læger til flygtningelejrene. Denne delegation skal så rådgive regeringens såkaldte ”task-force”…

Sådan en ”ekspedition” kommer sikkert til at koste de danske skatteborgere lige så meget, som det vil koste at tage os af 19 børn og otte mødre i et år. Forskellen er bare, at det ene er spil for det politiske galleri - det andet er human assistance.

Det kan ikke passe, at et flertal i Folketinget virkelig vil lade de børn i stikken. Det er angsten for at blive beskyldt for at være ”slapper” i indvandrerpolitikken, der får regeringen - og oppositionen - til at indtage denne idiotiske og menneskefjendske holdning. Inderst inde er der ingen, som i hjertet kan rumme en sådan holdning. Og hvis ikke noget kan være i hjertet, er det ofte fordi, det ikke børe være noget sted.

Selvfølgelig skal de børn hjem. Og selvfølgelig skal deres mødre med. Det er direkte flovt, at vi i det hele taget diskuterer det. Det tager en time og tyve minutter at seje fra Svendborg ud i Øhavet til Ærø. Noget tyder på, at øboerne er mere verdensborgere end flertallet i Folketinget.

Annonce
Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Er byrådet ved at udøve magtfordrejning?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Annonce