Annonce
Ærø

Bregninge får knap 400.000 kroner til motionsudstyr og naturoplevelser

Formand for Bregninge Lokalråd, Vagn Rottbøll, er glad for støtten fra Nordea Fonden, som vil skabe nye oplevelser for Bregninges beboere og besøgende. 
Nordea-Fondens ”her bor vi”-pulje har støttet Bregninge med 398.850 kroner, som skal gå til byens legeplads og sti-projekter. Formand for Bregninge Lokalråd, Vagn Rottbøll, håber, at det vil tiltrække flere besøgende og beboere til landsbyen.
Annonce

Bregninge: Fremover er det en god idé at have fornuftigt fodtøj på, når man besøger Bregninge. Landsbyen på det vestlige Ærø har nemlig modtaget præcis 398.850 kroner fra Nordeas Her-bor vi-pulje.

Og pengene skal gå til at modernisere byens legeplads, så både børn og voksne kan få rørt sig, samt til at genetablere af de gamle kirkestier.

Det fortæller Vagn Rottbøll, der er formand for Bregninge Lokalråd. Og formanden er glad for den økonomiske håndsrækning.


Man skal kunne dyrke motion på legepladsen, og derfor vil vi indkøbe motionsredskaber, der minder om de genoptræningsfaciliteter, de har ved Ærøskøbing Sygehus

Vagn Rottbøll, formand for Bregninge Lokalråd


- Vi er meget glade for, at Nordea har valgt at støtte vores projekt. Det vil gavne vores landsby, og skabe nye oplevelser for både os, der bor i Bregninge, og dem som besøger os, siger han.

Helt konkret skal pengene bruges til at renovere de eksisterende legefaciliteter på byens legeplads. Og så skal der i øvrigt opstilles nye motionsredskaber til de voksne, så forældre og andre interesserede kan komme i form, mens børnene leger.

- Man skal kunne dyrke motion på legepladsen, og derfor vil vi indkøbe motionsredskaber, der minder om de genoptræningsfaciliteter, de har ved Ærøskøbing Sygehus - altså faciliteter af kraftigt træ. Og så lægger vi vægt på, at der kommer et ordentligt underlag, fortæller Vagn Rottbøll.

Annonce

Naturoplevelse i Bregninge

Og så er der de gamle kirkestier, som skal genetableres og kobles sammen med det 6,4 hektar store skovrejsningsområde nord for Vester Bregninge, som ejer af jorden, Peder Jørgensen, plantede i 2016. Ifølge Vagn Rottbøll er skoven nemlig ved at tage form, og det skal komme alle til gode.

- Vi vil gerne give folk en kæmpe naturoplevelse, hvor de kan gå både i skov og vild natur på de gamle kirkestier, der blandt andet løber bag kirken og ved Gæstgiveriet, siger han.

Han regner med at renoveringen af legepladsen og genetableringen af de gamle kirkestier kan være med til at tiltrække både besøgende og beboere til Bregninge i fremtiden.

- Vi håber, at det kommer til at gavne Bregninge, Bregninges beboere og de besøgende, og også Ærø som helhed, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Svendborg For abonnenter

Birtha og Sanne flyttede med arbejdet til Udkantsdanmark: - Heldigvis var det Svendborg og ikke Hjørring

Annonce