Annonce
Svendborg

Brechtfestival får besøg af Berliner Ensemblet

Uta Motz er aftenens konferencier, når der på Svendborg Teater er cabaret i ægte berlinerstil. Pr-foto
Dage med Brecht i Svendborg kommer i år blandt andet til at bestå af cabaret i ægte berlinerstil samt en Brecht-forestilling med Berliner Ensemblet.
Annonce

Svendborg: Fra 16. til 23. februar er det tid til 2020-versionen af Dage med Brecht i Svendborg.

Festivalen markerer, at Bertolt Brecht fra 1933 til 1939 boede ved Svendborg som politiske flygtning og her skrev nogle af sine væsentligste værker. Festivalen har fundet sted siden 2012. I år er festivalens tema "håb" med udgangspunkt i Brechts digt "Til Efterkommerne", som starter med strofen: Sandelig, jeg lever i mørke tider!"

- Vi leder efter håb i en tid, hvor nationalismen og frygten for det fremmede igen blomstrer, og hvor demokratiet er under pres samtidigt med, at krigstrommerne buldrer. Er det tid til at se tilbage på den sidste mellemkrigstid, hvor der var en kort opblomstring af frisind, demokrati og nye ideer efter Første Verdenskrigs rædsler, spørger man i en pressemeddelelse fra Dage med Brecht.

Derfor starter festivalen med en introduktion til mellemkrigstiden Berlin og slutter med en cabaret i ægte berlinerstil - Svendborg-Babylon-Berlin.

Dage med Dage hylder og mindes den tyske forfatter og poet Bertolt Brecht, som i 1930'erne boede i Svendborg - på flugt fra nazismen. Pr-foto
Annonce

En boksers levnedsløb

Blandt de nulevende medvirkende kan nævnes Khalid Albaih, Benjamin Koppel, Jens Galschiøt, Marianne Knorr, Katinka og Oliver Kraushaar.

Som noget helt særligt får Brechtfestivalen besøg af Berliner Ensemblet med forestillingen "Der Lebenslauf des Boxers Samson-Körner" af Bertolt Brecht./exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce