Annonce
Svendborg

Brandtomt sat til salg: Køber får forsikringssum på 2,36 millioner

Brandtomten på hjørnet af Kullinggade og Skattergade har stået urørt siden april, og nu er ejendommen sat til salg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Brandtomt i Kullinggade er sat til salg til 3,5 millioner kroner, men køber får forsikringssum på 2,36 millioner udbetalt, når huset genopføres, eller et nyt hus skyder op.
Annonce

Svendborg: Latinerkvarteret omkring Kullinggade og Skattergade er et af byens mest populære boligområder, og selv en faldefærdig brandtomt er der stor interesse for.

Det ved ejendomsmægler Lars Lyster alt om, efter at han har sat brandtomten i Kullinggade 24 - det kraftigt beskadigede hus og nabohuset - til salg. Efter blot et par dage på nettet har der været fem-seks henvendelser på ejendommen, som Lars Lyster har vist frem to gange.

- Jeg kommer lige dernede fra, og vi har én, som er klar til at købe, hvis han kan få banken med, siger Lars Lyster.

Brandtomten med den beskadigede ejendom er sat til salg for 3,5 millioner kroner, men køberen får en forsikringssum på 2,36 millioner kroner med i købet. Disse penge udbetales i rater, efterhånden som ejendommen bliver renoveret, eller en ny ejendom skyder op.

- Netto giver du omkring 1,2 millioner for grunden, og det er en fin pris midt i et attraktivt kvarter, hvor du må bygge 80 procent på grunden. Der ligger en byggetilladelse på et projekt med to selvstændige boliger, som er godkendt i kommunen, og som man kan vælge at bruge. Men man kan også vælge at købe det, fjerne de to ejendomme og bygge noget andet, som passer godt ind i området, siger ejendomsmægleren.

Huset, der er opført i 1810, blev raseret af en kraftig brand den 26. april, og brandtomten har stået uberørt hen siden. Huset ejes af Finn Damgaard Hansen, der altså har opgivet selv at genopføre det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce