Annonce
Ærø

Brand i Toldbodgade: Ulovligt parkerede biler spærrede for brandvæsenet

Branden i Toldbodgade var slukket efter en times tid. Foto: Peter Becher Damkjær
En brand i Toldbodgade i Marstal blev slukket på en time, men inden da måtte brandbilerne kæmpe sig vej gennem skipperbyens bilfyldte gader.
Annonce

Marstal: Klokken 12.07 gik alarmen hos Marstal Brandvæsen om en bygningsbrand i en etageejendom i Toldbodgade 18 i Marstal.

Branden var blevet andmeldt af en tilfældigt forbipasserende, der havde set røg fra de øverste vinduer, fortæller indsatsleder Christian Arnold.

Branden er formodentlig opstået i en sofa i dagligstuen på ejendommens 1. sal. Ejendommen er opdelt i to lejligheder, og manden i stueetagen var hjemme, da branden opstod.

- Der var tvivl om, om der var personer i lejligheden, da vi rykkede ud, men beboeren i den  viste sig heldigvis bare at have været på arbejde, fortæller Christian Arnold.


Vi endte med at måtte sætte brandfolkene af noget vej fra branden, og så måtte de gå derop, mens vi prøvede at få bilerne frem.

Christian Arnold, indsatsleder


Der deltog både brandfolk fra Marstal og Dunkær, men det er - som indsatslederen forklarer - helt almindelig procedure, så snart der er tale om brand i etageejendom.

Branden var slukket efter en times tid, men indsatsleder Christian Arnold fortæller, at det nok reelt kunne være gjort hurtigere, hvis man ikke skulle have været igennem en større forhindringsbane med slukningskøretøjerne

- Vi havde noget svært ved at komme igennem gaderne i Marstal. Der holder cykler, biler og barnevogne overalt i gaderne og rigtig mange af bilerne holder ulovligt parkeret. Flere af brandbilerne måtte holde og vente på, nogen kom og flyttede deres biler. Vi kørte op nede fra havnen, og flere gange måtte vi bakke tilbage og prøve en ny vej, fortæller Christian Arnold.

- Vi endte med at måtte sætte brandfolkene af noget vej fra branden, og så måtte de gå derop, mens vi prøvede at få bilerne frem. Så en kraftig opfrodring herfra til alle om at få fjernet de biler, der holder ulovligt, så vi kan komme frem, lyder det fra indsatslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce