Annonce
Danmark

Se video: Godsejeren brød gennem isen i sin offroader - Instagram-følgerne havde sagt, at den godt kunne bære

Lille nu står bagenden af Anders Kirk Johansens Suzuki Jimny under vand i søen ved Rohden Gods. Privatfoto
Godsejer Anders Kirk Johansen bjærger sin offroader, når det bliver tøvejr. Han har forgæves forsøgt at trække offroaderen op af den halvanden meter dybe sø.

Stouby: - Det var sjovt, lige indtil bagenden af min lille offroader Suzuki Jimny forsvandt ned gennem isen.

Sådan siger godsejer Anders Kirk Johansen, Rohden Gods i Stouby, dagen efter, at hans  offroader i miniklassen brød gennem isen.

- Jeg havde selv gået på isen, og et par af mine medarbejdere havde med en motorsav savet en blok ud: Blokken viste, at isen var 13,5 centimeter tyk.

- Jeg ville være kørt ud på isen i en af godsets små landbrugsmaskiner, men de blev brugt af medarbejderne. Derfor blev det i min lille Suzuki Jimny, siger Anders Kirk Johansen i telefonen.

Han ville bare efterligne de is-kørekurser, som Porsche hver vinter arrangerer ved St. Moritz i Schweiz, og som også finder sted i Finland.

Med en motorsav havde godsets medarbejdere savet en blok ud af søen. Den viste, at tykkelsen var 13,5 centimeter. Privatfoto
Annonce

Måtte kravle ud af vinduet

Søen er fem meter dyb på det dybeste sted, og halvanden meter dyb der, hvor offroaderen brød gennem isen.

- Jeg havde spurgt mine følgere på Instagram, om isen kunne bære. 70 procent sagde ja, 30 procent sagde nej, siger Anders Kirk Johansen, der selv vurderede, at isen godt kunne bære offroaderen, der vejer godt 1,2 ton.

Godt jeg ikke tog Rolls-Roycen, var Anders Kirk Johansens første tanke, efter at bilen var brudt gennem isen. Privatfoto

Efter uheldet kunne godsejeren selv kravle ud af vinduet og op på køleren, hvorfra han kunne bjærge sig i land.

- Søen er kun halvanden meter dyb, hvor jeg kørte gennem isen. Så offroaderen skal nok klare turen i vandet.

- Vi har forsøgt at bjærge bilen, men det er ikke lykkedes endnu. Så nu venter vi, til det bliver tøvejr, så skal det nok lykkes, siger Anders Kirk Johansen, der ellers har planer om at hyre en helikopter til bjærgningsopgaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce