Annonce
Ærø

Borgmestre vil trykke hænder i Fynshav, når Ellen sejler første tur med passagerer

Mon der er flag igen, når Ellen sejler sin første tur 15. august, som der var, da Ærø Kommune overtog færgen for en måneds tid siden? Arkivfoto: Peter Becher
Den forhåbentlig sidste plan er lagt, inden elfærgen Ellen efter planen sejler sin første tur med passagerer torsdag den 15. august.

Ærø/Fynshav: Nu nærmer det sig for alvor, det som mange ærøboer har ventet på i årevis: elfærgen Ellen. Den forhåbentlig sidste plan er lagt, og den siger, at færgelejet skal ombygges den 13. august fra klokken 14.20 og frem til den 14. august klokken senest 10. Det skriver borgmester Ole Wej Petersen (S) i en orientering, som han har sendt til kommunalbestyrelsen og videresendt til Fyns Amts Avis.

Ellen skal derefter sejle prøvesejlads med anløb i det nye færgeleje. Og derefter er det alvor torsdag:

"Den 15. august afgår Ellen fra Søby mod Fynshav klokken 06.20 som første tur i kommerciel drift," skriver borgmesteren.

Det er endnu uvist præcis, hvordan jomfruturen skal fejres, men blandt andet regner Ole Wej Petersen med, at han vil trykke hænder med sin borgmesterkollega fra Sønderborg Kommune, Erik Lauritsen (S), på havnen i Fynshav.

På grund af ombygningen af færgelejet i Fynshav er turene med Skjoldnæs tirsdag den 13. august klokken 18.10 fra Søby og returen fra Fynshav samt samtlige ture dagen efter aflyst.

Annonce

Nedtælling til Ellens søsætning

Vi tæller i denne serie ned til, at elfærgen Ellen er i drift, og bringer frem til jomfrurejsen små og store historier om Ellen.

Ellen er flere gange blevet forsinket, også siden denne serie blev søsat. I skrivende stund er det planen, at færgen skal begynde at sejle med passagerer den 15. august - om nu 6 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lav en god færgeplan, der fremtidssikrer Ærø

Det er næsten fast arbejde for os på lokalredaktionen på Ærø at skrive om færger. Og det med god grund. Når man taler om kriterier for god journalistik, er væsentlighed et af de vigtigste. Og færgerne er i den grad væsentlige for ærøboerne. Færgen er livsnerven, øens puls og forbindelseslinjen til fastlandet. Hvis man som udefrakommende skal forstå, hvor vigtige færgerne er for ærøboerne, skal man bare se til Marstal, hvor et privat initiativ helt utroligt har formået at genskabe ruten mellem Marstal og Rudkøbing. Nu er Marstal ikke længere en blindtarm eller verdens ende, sådan som flere har beskrevet byen, siden færgen forsvandt. Alle kan være enige om, at færger er vigtige, men der hører enigheden som regel også op. Ligesom der er mandagstrænere efter enhver fodboldkamp, er der også 6000 sofafærgedirektører. Men alene af den grund er det med velberåd hu, at Ærø Kommune, som jo driver Ærøfærgerne, nu sætter gang i en plan for, hvordan fremtidens kommunale færgestruktur skal se ud. Borgmesteren havde ellers ønsket at vente med arbejdet, til der er nogle konkrete erfaringer fra den private konkurrent, Ærøxpressen. Men Mads Boeberg Hansen (K) insisterede på, at man skal begynde at diskutere det allerede nu, og det er en god idé. Naturligvis er det en fin idé at tage bestik af, hvilke konsekvenser den private konkurrent får for den kommunale færgefart. Men der er intet til hinder for, at man begynder at diskutere andre ting allerede nu. Er det for eksempel en god idé at sejle til Ballen eller Lehnskov, og har den plan, som før har været diskuteret og skrinlagt igen, overhovedet gang på jord? Skal de fremtidige kommunale færger være eldrevne eller hybride? Skal færgerne være større end de nuværende tvillingefærger? Og bør man planlægge en løbende udskiftning, sådan som færgedirektør Keld Møller foreslår? Der er nok at tage fat på, og den diskussion kan ligeså godt begynde nu. Der er ingen, der siger, at det, man beslutter nu, skal være bindende. Men bare det at åbne snakken kan føre nye pointer og indsigter med sig, som kan kvalificere debatten og dermed beslutningerne. Og når det kommer til at kvalificere beslutningerne, kunne det måske være en god idé at inddrage ekspertise og fagpersoner udenøs fra for at få nogle friske øjne, der ikke har aktier i ærøsk færgefart, på. Og kunne man forestille sig at inddrage ærøboerne mere, end man har tradition for? Meget tyder i hvert fald på, at færgerne og driften af dem har en vital betydning for ærøboernes livskvalitet og også for bosætning. Derfor bør politikerne i vidt omfang også forsøge at tænke nyt for at tilgodese ærøboer i almindelighed og pendlere i særdeleshed. Hvis bedre færgefart kan holde på flere borgere og måske endda tiltrække flere til øen, vil det da være smukt.

Ærø

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

112

Ruder knust: Fem indbrud i biler i Svendborg

Annonce