Annonce
Langeland

Borgmestre på Langeland, Ærø og Fyn: Forsøger at genåbne genbrugspladser

Der var masser af gæster, da Rudkøbing nuværende genbrugsplads blev indviet i 2013. Indtil videre er der lukket for private, men borgmesteren og hans kolleger i det fynske ser gerne, at man under regulerede former kan komme til igen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
10 borgmester i det fynske område retter henvendelse til KL om fælles, reguleret ordning.

LANGELAND: Hvis det står til borgmester Tonni Hansen (SF) og hans kolleger på Ærø og Fyn, så skal man snarest finde en fælles løsning, så landets genbrugspladser kan åbne igen også for private brugere.

De i alt 10 borgmestre har rettet en samlet henvendelse til Kommunernes Landsforening (KL) med opfordring til, at man får forhandlet en landsdækkende ordning på plads.

- Der er jo et stort borgerønske om at få genåbnet pladserne, og det har vi sympati for. Men det skal ske på en forsvarlig måde, for eksempel ved regulering af, hvor mange brugere der må være inde ad gangen, siger Tonni Hansen.

Lukningen på Langeland er han fuldt indforstået med, som situationen udviklede sig.

- Dels respekterede nogle ikke afstandskravene til andre brugere og til personalet, og dels så vi folk fra andre kommuner, der kørte hertil, da det rygtedes, at Langeland som det eneste sted i det fynske område stadig modtog ting til genbrug fra private, tilføjer borgmesteren.

Men man kan se på den store opmærksomhed, der er, at det er noget, som optager folk.

- Mange har fået mere tid til at rydde op i og gå i haven, og nogen har måske noget affald fra sommerhusgrunden eller et byggeprojekt, selv om de naturligvis nok vil kunne leve med at have en stak liggende et stykke tid. Men jeg kan sagtens forstå ønsket om, at man kan komme af med de ting, selv om det ikke er en livsnødvendig opgave, nævner Tonni Hansen.

- Men hvis vi skal genåbne, skal det være under den klare forudsætning, at ingen generer hinanden, og at man naturligvis ikke udsætter andre for smittefare. Og det er naturligvis ikke de ansatte, som skal agere dørmænd, fastslår han.

Kunne man sætte hjemmeværnet til at regulere adgangen til pladsen, hvis der bliver tale om en genåbning?

- Det kunne da godt være en mulighed at få politihjemmeværnet på. Det kommer helt an på, hvad beslutningen bliver, siger Tonni Hansen.

Hvornår KL og regeringen får talt sammen om emnet, ved borgmesteren ikke.

- Men KL og de forskellige ministerier har flere gange behandlet henvendelser inden for få dage, og selv om der i flere andre sammenhænge har været tale om sundhedsspørgsmål og andre mere presserende ting, kan det godt være, at det går hurtigt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

93-årige Ruth troede, det var slut, da coronaen ramte: - Jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig

Annonce