Annonce
Langeland

Borgmestervelkomst på havnen i Rudkøbing

Nyt liv i Rudkøbing Havn - hele to færger mandag formiddag, Ærøxpressens første prøve-anløb i Rudkøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Når Ærøexpressen søndag den 8. december kl. cirka 9.20 anløber Rudkøbing på sin første ordinære sejlads, bliver færgen budt velkommen af borgmester og turist- og erhvervsdirektør

RUDKØBING: Ærøexpressens første ordinære tur fra Marstal til Rudkøbing bliver med afgang fra Marstal søndag morgen og ankomst i Rudkøbing cirka 9.20, som der står i fartplanen.

Her vil færgen og de marstallere, der har taget turen til Langeland, blive budt velkommen med taler fra borgmester Tonni Hansen (SF) og turist- og erhvervsdirektør Anne Mette Wandsøe, og mon ikke en del langelændere finder vej til begivenheden og vil supplere de to repræsentanter i en velkomstkomité?

I Rudkøbing Handelsstandforening har man haft flere overvejelser om, hvordan man bedst kunne tage imod færgen fra Marstal. Man har blandt andet forsøgt at komme til at ramme den første ankomst af færgen, så det kunne kombineres med et af de mange arrangementer, handelstanden har i december, men det er ikke lykkedes, forklarer formanden for foreningen, Tom Rene.

- Vi regnede først med, at det kunne passe med den 30. november som var den første dato, der blev meldt ud. Siden håbede vi så, færgen kunne ramme by-night den 6. december, men det er heller ikke lykkedes. Vi kan ikke forvente, at de handlende holder ekstraordinært åbent den 8. december, når der er så mange andre ting, de skal holde særligt åbent til i denne måned, siger Tom Rene.

- Det er enkelte kædeforretninger, der holder åbent, men det gør de under alle omstændigheder, siger han.

- Vi har i stedet budt ærøboerne velkommen med en annonce i Ærø Ugeavis, hvor vi fortæller om de mange ting, der sker i Rudkøbing i december, og vi glæder os til, at færgen kommer, det kommer helt sikkert til at få en positiv betydning, siger han.

Hos værtshuset Kasket Karl ser indehaver Pernille Pryds frem til, at færgen kommer. Værtshuset har været stærkt aktivt i arbejdet for at tegne aktier i færgen, og indehaverne Pernille og Torben Pryds står sammen med gæsterne for 32 aktier a 1000 kr.

- Vi har naturligvis åbent, og vi ved, at de kommer nogle marstallere forbi på søndag. Vi har inviteret de af vores gæster, der har været med til at bidrage til at købe aktier med på en tur til Marstal den 29. december, hvor vi giver frokost i Marstal. Vi bliver i alt 46 personer, fortæller Pernille Pryds, der dermed kommer til at optage mere end halvdelen af pladserne på færgen på den afgang.

Også Superbrugsen i Rudkøbing har købt en pæn portion aktier i Ærøexpressen, fortæller uddeler Kim Behnfeldt Jensen.

- Vi har købt aktier for 25000 kr og det er sådan set ikke, fordi jeg tror, det får stor indflydelse på handlen i Superbrugsen. Hverken marstallere eller de cykelturister, der får gavn af, at der nu er nem adgang til Ærø og videre i øhavet, vil købe meget ind i brugsen. Men jeg tror, at det vil betyde noget for andre forretninger som tøjforretninger, boghandlen og for tandlægen, og det kan få betydning for at de ansatte der, som vil handle mere i brugsen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Offentlige opråb er nødvendige

Det er al ære værd, når offentligt ansatte tager bladet fra munden, som det er sket flere gange de seneste uger, hvor politiassistenter har ytret bekymringer om politiets manglende tilstedeværelse i mindre samfund som Langeland. Her er det blandt andet kommet frem, at nogle af de politiassistenter, der skal have kriminaliteten under kontrol, oplever, at det ikke er muligt med den måde, Fyns Politi tilrettelægger deres arbejdet på. Det er kommet frem, at de rutinemæssige besøg til områder som Langeland langt fra opleves som tilstrækkelige i forhold til at løse de udfordringer, der er. Og det er kommet frem, at politiassistenter godt forstår, hvis befolkningen mister tilliden til politiet. Det kræver mod at stå frem og offentligt gøre opmærksom på udfordringer, der handler om ens egen arbejdsplads. Det er de færreste ledere, der bifalder det. Og det er noget, som risikerer at lægge et stort pres på den modige. Så meget desto mere er der grund til at være taknemmelig, når det sker. For det er tvingende nødvendigt for et velfungerende samfund, at offentligt ansatte tager bladet fra munden, hvis de oplever, at de ikke kan stå inde for det, der sker på deres arbejdsplads - eller for at nuancere debatten om netop deres arbejde. Tænk, hvis flere gjorde det samme. Hvis flere sagsbehandlere i jobcentre turde stå frem og fortælle om deres arbejdsforhold og konsekvenserne af de få ressourcer, som mange jobcentre kæmper med at få til at række. Eller hvis flere pædagoger turde stå frem og fortælle om, hvordan få hænder i vuggestuer og børnehaver påvirker børnenes dagligdag. Det ville give et vigtigt indblik i, hvordan velfærdssamfundet reelt ser ud nogle steder. Og det ville kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling de steder, der trænger til det. Offentligt ansatte har faktisk en udstrakt ytringsfrihed og har som udgangspunkt ret til på egne vegne at deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter - også om emner, der vedrører deres arbejdsområde. Den offentligt ansattes ytringsfrihed er med andre ord beskyttet, så længe personen ikke udtaler sig på arbejdspladsens vegne. "Hvo intet vover, intet vinder", lyder et gammelt dansk ordsprog. Der er ingen tvivl om, at bare tanken om at stå frem med sit eget syn på ens arbejdsplads eller arbejdsforhold kan give mange hjertebanken og sved på panden. Også selv om man blot beskriver virkeligheden, som man oplever den. Men forhåbentlig kan de modige inspirere til, at der med tiden kommer flere offentlige opråb. Det vil give et nødvendigt indblik i samfundets mange forskellige demokratiske maskinrum, som vi alle er afhængige af og betaler til. Og så vil det kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling - alene fordi virkeligheden bliver synlig.

Ærø

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

112

Ruder knust: Fem indbrud i biler i Svendborg

Annonce