Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borgmester tog fusen på modkandidat: Ældre skal kunne købe ekstra rengøring

Borgmester Hans Stavnsager (S) overraskede sin udfordrer Kristian Nielsen (V) med liberale tanker om plads til at være forskellige, da der blev diskuteret plejehjem ved valgfolkefesten i Tulipbygningen i Faaborg.

Faaborg-Midtfyn: Der var enighed om de store linjer, da de to borgmesterkandidater Hans Stavnsager (S) og Kristian Nielsen (V) tirsdag tørnede sammen i en valgduel i Tulipbygningen i Faaborg.

I det gamle industrikøkken, hvor der førhen blev lavet Faaborg Leverpostej, risengrød og boller i karry, blev politiske lunser kastet ud til folket i den godt fyldte hal. Så var det op til de omkring 300 tilhørere at vurdere, om det var valgflæsk, Hans Stavnsager og Kristian Nielsen delte ud fra scenen.

Borgmester Hans Stavnsager (S) med et stort smil i valgduellen, hvor han debatterede med Venstres spidskandidat Kristian Nielsen. Borgmesterduellen var styret af Ane Johansen, lokalredaktør på Fyens Stiftstidende. Foto: Michael Bager

Mange af tilhørerne havde beholdt overtøjet på i den politiske valgfolkefest, der var arrangeret af Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og TV2 Fyn. I de rustikke rammer med hvide vægfliser og råt klinkegulv trak en kold trækvind gennem den gamle slagterihal.

Annonce

Borgmester Hans Stavnsager overraskede med holdninger, der normalt hører til i den blå lejr. Det skete i en debat om friplejehjem, som der ikke er nogen af i Faaborg-Midtfyn Kommune i dag i modsætning til nabokommunerne Svendborg, Odense og Nyborg.

Jeg vil gerne tage en snak om, hvordan vi kan få udviklet de offentlige tilbud, så vi kan kombinere fællesskabet med den individuelle tilgang. Vi bliver mere og mere forskellige, og det skal der være plads til.

Hans Stavnsager (S), borgmester

- Jeg vil gerne tage en snak om, hvordan vi kan få udviklet de offentlige tilbud, så vi kan kombinere fællesskabet med den individuelle tilgang. Vi bliver mere og mere forskellige, og det skal der være plads til, sagde Hans Stavnsager.

Nogle af ydelserne kunne være ekstra rengøring eller ture ud i naturen.

Det fik hans udfordrer til borgmesterposten, Venstre-spidskandidaten Kristian Nielsen, til at gribe bolden.

- Det ender med, at du næsten bliver liberal, sagde Kristian Nielsen.

Blå farver

Begge kandidater havde været en tur i den blå afdeling af garderobeskabet - Hans Stavnsager i mørkeblå skjorte, Kristian Nielsen i lyseblå skjorte.

Den socialdemokratiske borgmester lagde dog ikke skjul på, at hans hjerte banker for det offentlige fællesskab.

Der var mødt omkring 300 op til valgfolkefesten på det gamle Tulip-slagteri i Faaborg, hvor duellen mellem borgmesterkandidaterne Kristian Nielsen (V) og Hans Stavnsager (S) var et af mange indslag. Foto: Michael Bager

- Jeg har det svært med at give kommunale kroner til private plejehjem, som vil give private virksomheder et overskud. Det er noget andet med plejehjem, der drives af almennyttige fonde, og dem har jeg haft snakke med. Men jeg vil ikke være med til at garantere, at vi skal betale for et vist antal pladser på et friplejehjem, sagde Hans Stavnsager.

Kristian Nielsen fremhævede det frie valg.

- Der skal være frit valg hele livet. Ligesom vi har fribørnehaver og friskoler og frit valg inden for hjemmepleje, så skal der også være friplejehjem. Det giver mere dynamik at kunne tilkøbe ekstra ydelser, sagde Kristian Nielsen, der understregede, at han ikke har noget imod de offentlige plejehjem.

Der blev lyttet intenst til borgmesterduellen i den gamle slagteribygning i Faaborg. Foto: Michael Bager

- Min mor og min svigermor er begge på et offentligt plejehjem, og jeg har stor ros til personalet, som gør det godt, sagde Kristian Nielsen.

Annonce

Mere inddragelse

Venstre og Socialdemokratiet har sammen med resten af kommunalbestyrelsen indgået mange brede aftaler de seneste år.

Men de to borgmesterkandidater var ikke helt enige, da de diskuterede et emne, der vedrører de yngste borgere.

- Vi inddrager forældre og skolebestyrelser for lidt. Der skal være frihed til for den enkelte skole at vælge, hvilke fag de vil have. Det gør ikke noget, at der bliver forskel på en skole i Årslev og Faaborg, sagde Kristian Nielsen.

Den siddende borgmester vil gerne bevare en overordnet styring af skoleområdet.

- Det handler om balancer. Vi kan godt blive bedre til at inddrage folk, men nogle ting er så vigtige, at vi skal sørge for, at alle får det. Det gælder for eksempel Den Kulturelle Rygsæk, som giver alle børn i kommunens skoler inspirerende møder med professionelle kunstnere, sagde Hans Stavnsager.

Annonce

En god borgmester

Til sidst i den halve time lange debat afslørede avisens lokalredaktør på Midtfyn, Ane Johansen, der styrede debatten, at Kristian Nielsen i mediernes kandidattest havde svaret ja på spørgsmålet, om Hans Stavnsager har været en god borgmester. Lokalredaktøren stillede det afsluttende spørgsmål til udfordreren:

- Kristian Nielsen, bliver du en bedre borgmester end Hans Stavnsager?

- Jeg kan blive en mindst lige så god borgmester. Jeg har været med i kommunalpolitik i 12 år og har siddet i økonomiudvalget det meste af tiden, svarede Kristian Nielsen og fik det sidste ord i denne duel.

Der var mulighed for at høre om kandidaternes mærkesager. Her er det socialdemokraten René Petersen, som fortæller. Foto: Michael Bager
Der var også godt til ganen fra lokale udbydere. Foto: Michael Bager
Arrangementet bød på masser af debatter - her er det Lea Haahr (SF), Søren Hansen (R), Ole Pedersen (Lokallisten Faaborg-Midtfyn) og Ann-Britt Hauken (De Lokalnationale), der er på scenen. Foto: Michael Bager
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Landsretten knuste forældres håb om at få dødssyg søn hjem i hans sidste tid: Må kun besøge ham tre gange om ugen

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Erfaringer fra Svendborg Sygehus skal nu udbredes: - Et demensvenligt sygehus er et patientvenligt sygehus

Ærø For abonnenter

Borgmester i debut, knipsende konservativ og coronasyg politiker: Den nye kommunalbestyrelses første møde forløb i fuld fart

Langeland

Debat: Medarbejder- og borgerinddragelsedagsordenen

Svendborg

Lørdagens coronatal: Rekordhøje smittetal på Sydfyn

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Anti-vaccine-skilte ulovlige: Nu sendes kommunale vejfolk på sagen

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Navne For abonnenter

Dødsfald: Søren Peder var først fodermester, men endte som bedemand

Svendborg For abonnenter

Giftstoffer ved at blive fjernet: Hundstrup Borgerforening spiller Filippahuset på banen som vuggestue

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Faaborg-Midtfyn

Christina sad på ambassaden i Beijing og savnede Svanninge: Corona fik familien til flytte hjem til bakkerne

Søsiden For abonnenter

Mølle-Maries lystjagt har sat sejl gennem tre århundreder

Langeland

Klumme: Rudkøbing er sluppet nådigt

Annonce