Annonce
Danmark

Borgmester raser over store familiefester i Vollsmose

Nishan Ganesh (th.) er coronaambassadør i Vollsmose. Han ærgrer sig over weekendens to fester i bydelen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Efter en uge med dalende tal går det den forkerte vej i Odense-bydelen Vollsmose, hvor torsdagens incidenstal steg til 645. I weekenden blev der angiveligt holdt to store fester hver med op mod 70 deltagere, hvilket fik Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til at fare i blækhuset.

Coronavirus: I et opslag på Facebook onsdag lægger borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S) ikke skjul på, at han er skuffet over nyheden om, at der i Vollsmose blev holdt to store fester i weekenden. Den ene angiveligt en indendørs forlovelsesfest med op mod 70 deltagere.

- Det er i den grad at gamble med ens medborgeres sundhed i et område, der kæmper mod corona. Det er en spand koldt vand i hovedet på det store flertal af beboere og de mange frivillige, der er lykkedes med at gøre Vollsmose bedst til test. Jeg synes helt ærligt, at arrangørerne skulle skamme sig, skriver Peter Rahbæk Juel i opslaget, der på lidt under et døgn er delt 300 gange og har lige så mange kommentarer.

Han konstaterer, at beboerne i Vollsmose har vist imponerende villighed til at lade sig teste, og at frivillige er trådt i karakter, fordi de bruger tid og kræfter på at hjælpe med at holde motivationen oppe til test, isolation og forebyggelse.

Annonce


Forarget. Det er det første ord, jeg kommer på i denne sammenhæng. Det er ufatteligt, at nogle medbeboere i Vollsmose har valgt at afholde en fest for så mange mennesker på dette tidspunkt.

Nishan Ganesh, beboerformand, medlem af foreningen Respect Vollsmose og testambassadør


- Incidenstallet i Vollsmose er mere end fire gange så højt som i Odense generelt. Takket være en stærk indsats af beboere og myndigheder er smitten heldigvis faldet i forhold til for to uger siden. Men det er stadigvæk kritisk. Og indsatsen er langtfra færdig endnu. Alt det hårde arbejde og slid kan risikere at blive hældt på gulvet af de få, der synes, de skal holde stor fest. Eller af dem, som ser stort på at gå i isolation. Det er hamrende usolidarisk, skriver Peter Rahbæk Juel, der sluttelig sender en opfordring:

- Vil I ikke love mig, at vi bruger alle vores kræfter på at få stoppet den type af adfærd? Råb højt! Nogen må ikke have hørt eller forstået det. Del gerne dette opslag og gør dit netværk opmærksom på, at de få ikke skal have lov til at ødelægge det for de mange. Tak.

Forarget over fester

Beboerformand, medlem af foreningen Respect Vollsmose og testambassadør Nishan Ganesh ærgrer sig over weekendens sammenkomster på et tidspunkt, hvor det gik den rigtige vej.

- Forarget. Det er det første ord, jeg kommer på i denne sammenhæng. Det er ufatteligt, at nogle medbeboere i Vollsmose har valgt at afholde en fest for så mange mennesker på dette tidspunkt. Uanset om det er en forlovelsesfest eller en religiøs tradition, er det bare for dumt. Jeg er ærlig talt skuffet, siger Nishan Ganesh.

Han fortæller, at han sammen med de øvrige frivillige ville have reageret, hvis de havde kendt til de to fester.

- Ingen af os har bemærket festen, og hvis vi havde, ville vi venligt, men bestemt have opfordret til at skubbe festen til et senere tidspunkt. Det giver ikke mening at samle så mange mennesker, uanset om det er til en forlovelsesfest i Vollsmose, en privat sammenkomst i Nordsjælland eller en påskefrokost i Nordjylland, siger Nishan Ganesh.

Som testambassadør har han været med til at aktivere beboerformændene i området og få arrangeret, at det fælleshus, beboerne kender godt og nemt kan finde, blev lokalt podningcenter. Et andet tiltag blev søsat på de sociale medier under hashtagget #bedsttiltest. Det medførte, at der i bydelen blev udført omkring 7000 test på en uge blandt de cirka 7000 beboere over 12 år.

- Der er gjort en kæmpeindsats i Vollsmose, og det er ærgerligt, hvis det skal overskygges af disse episoder. Folk dummer sig i hele kongeriget, og det er vigtigt for mig at understrege, at disse to fester repræsenterer et absolut mindretal af indbyggerne i Vollsmose. Langt de fleste beboere herude ryster ligesom mig på hovedet over, at nogen sætter alle vores indsatser over styr. Der er ingen undskyldning for at opføre sig så dumt, og det burde stå som en advarsel for alle dem, der overvejer at gennemføre påskefrokoster og konfirmationer, siger Nishan Ganesh.

Den seneste uge er 59 indbyggere fra Vollsmose testet positive for covid-19. I hele Odense er tallet 271.

Annonce
Annonce
Annonce