Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borgmester: Ingen forvirring om ny socialforvaltning

Hans Stavnsager. Arkivfoto: Michael Bager

I sidste uge skrev Erik Madsen, at ”forvirringen breder sig omkring ny socialforvaltning”. Tillad mig derfor at skabe klarhed over det, der er besluttet.

Hidtil har de sociale opgaver ligget i Sundhed og Omsorg og Opvækst og Læring, men på kommunalbestyrelsesmødet 10. november besluttede vi at styrke vores sociale indsats og gøre socialområdet til et selvstændigt fagområde.

Siden sommerferien har en gruppe medarbejdere og ledere undersøgt, hvordan etableringen af et selvstændigt socialområde kunne se ud. Det er deres arbejde, som vores beslutning i kommunalbestyrelsen hviler på, og det er denne arbejdsgruppe, som har peget på fordelene ved at samle de tre fagområder - Sundhed og Omsorg, Social og Opvækst og Læring - på én lokation.

Det nye socialområde vil helt naturligt få mange snitflader til særligt ældre-, sundheds- og børneområdet. Derfor synes vi også fra politisk side, at det er en god idé at samle områderne fysisk. Det er kun i Gislev, at der vil være plads til alle medarbejdere, men en flytning af så mange medarbejdere er ikke noget, man bare lige fører ud i livet over en juleferie. Det kræver tid og planlægning og ikke mindst meget grundig medarbejderindflydelse.

Derfor skaber vi allerede nu det nye socialområde, men bruger de første måneder af 2021 på at få afklaret de spørgsmål, der stadig udestår - herunder hvordan vi bedst muligt udnytter lokalerne i Broby fremadrettet, så de ikke kommer til at stå tomme. Den formelle beslutning om flytning forventer jeg derfor kan træffes af kommunalbestyrelsen i april 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Annonce