Annonce
Ærø

Borgmester indkalder til ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde: Politikere skal stemme om færgeleje i Fynshav

Politikerne skal på onsdag stemme om M/F Skjoldnæs skal være vikar for el-færgen Ellen, når hun skal i dok den 11.-19. november. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
De ærøske politikere skal på onsdag samles til et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde for at afgøre, om færgelejet i Fynshav skal tilpasses M/F Skjoldnæs, når el-færgen skal i dok i 19 dage.

Ærø: Borgmester Ole Wej Petersen (S) har indkaldt til et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde onsdag den 23. oktober klokken 13 for at få afgjort, om færgelejet i Fynshav skal tilpasses færgen M/F Skjoldnæs, når Ellen skal i dok i 19 dage.

Anmodningen om det ekstraordinære møde kommer fra Ærø Plus, som mener, at 19 dage uden færge på Ærø-Als-overfarten er for lang tid.

"At tage Ellen ud af sin rute i mindst 19 dage er en ubehagelig men nødvendig beslutning. Vi skriver mindst 19 dage, da vi af erfaring ved, at rigtig mange dokninger de senere år er blevet forlænget ud over det planlagte. Kommunalbestyrelsen har taget højde for dette ved at bevilge et stort beløb til at indrette færgelejet i Fynshav på en sådan måde, at det ret nemt kan indstilles til Skjoldnæs. Denne mulighed bør udnyttes nu. Vi kan som kommunalbestyrelse ikke længere blot se til, at rejsende til og fra Ærø ikke tages alvorligt," skriver Carl Jørgen Heide (S) blandt andet til borgmesteren.

Administrationen skriver i sin indstilling, at en modificering af færgelejet i Fynshav vil koste i alt 560.000 kroner (280.000 kroner per gang), men at kommunen er i gang med at indhente et opdateret tilbud fra Munk Havne og Anlæg, da det "gamle" tilbud er fra august 2019.

Ærø Plus skriver videre i sin anmodning til borgmesteren, at hvis der ikke er velvilje i kommunalbestyrelsen til at modificere færgelejet i Fynshav, så bør kommunen i stedet betale rejseudgifterne til dem, der vælger at rejse over Bøjden-Fynshav. Ydermere foreslår listen, at der indsættes shuttlebusser mellem Bøjden og Faaborg.

Det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde ligger lige før den planlagte budgetforhandlingen, og det er ikke første gang, at kommunalbestyrelsen på Ærø mødes for at stemme om enkeltstående færgesager.

Tilbage i juni 2011 fik M/F Ærøskøbing motorproblemer og måtte sendes i dok i ti dage. Kommunalbestyrelsen stemte om den ville sætte M/F Marstal, der dengang sejlede mellem Marstal og Rudkøbing, ind som vikar, men det var der ikke flertal for.

El-færgen skal i dok den 11.-29. november.

Færgedriften på Vestærø

Der sejler to færger på Vestærø: el-færgen Ellen, som sejler mellem Søby og Fynshav, og M/S Skjoldnæs, som sejler mellem Faaborg og Søby.

Færgelejerne i Faaborg og Fynshav er lavet sådan, at de kan omstilles til "nabofærgen". Således kan færgerne vikariere for hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce