Annonce
Fyn

Borgmester i landkommune om bilfrie søndage: Folk skal have lov til at køre i bil om søndagen

Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V). Arkivfoto: Kim Rune
Assens-borgmester Søren Steen Andersen ser ikke det helt store lys i bilfrie søndage, som der har været omtalt for nylig.

Assens: Det er søndag, du skal ned at handle og kører i din bil hen og handler i en butik. Men hov, det er en bilfri søndag, så det må du ikke.

Snart skal Folketingets partier forhandle om nye veje, togforbindelse og cykelstier for milliarder af kroner. Et af forslagene fra regeringen, og transportminister Benny Engelbrecht, er bilfrie søndage, som vi kendte det under oliekrisen i 1973-74.

Og der er lagt op til, at kommunerne selv kan bestemme, om de vil have bilfrie søndage, hvis forslaget får lov til at "køre" i mål.

Annonce

Umiddelbart er Assens-borgmester Søren Steen Andersen (V) ikke stemt for det. Han kalder det for "lidt et slag i luften".

- At lave en bilfri søndag eller give kommunerne mulighed for det: Altså, det er sikkert meget godt nogle steder. Jeg ved ikke, hvor meget det ville gøre i vores kommune. Generelt har jeg aldrig nogen problemer med, at kommunerne får nogle frihedsgrader til at kunne gøre nogle ting, siger Søren Steen Andersen.

 - Så, hvad er din holdning: Er du for eller imod bilfrie søndage?

- Jeg er altid for, at kommunerne må noget mere. Men jeg er for, at kommunerne får råderetten over det. Men det er ikke fordi, jeg siger, at jeg er for bilfrie søndage. For jeg synes sådan set, at folk skal have lov til at køre i bil om søndagen, svarer borgmesteren.

Okay med lukkedage

Søren Steen Andersen mener, at de bilfrie lørdage, man af og til ser i Østergade i Assens eller i Søndergade i Glamsbjerg, når der har været nogle arrangementer, er fine.

- Og den slags arrangementer er der ingen ændringer i, det vil man stadig kunne gøre, siger han.

Bilfrie søndage eller ej.

- Der er mange, der arbejder søndage. Der er mange, der kører deres børn på efterskole om søndagen. Der er også nogle sportsstævner. Det skal ikke forhindres. Men jeg hører det sådan, at man skal have lov til at lukke Nørrebrogade af i København, hvis man har lyst til det og lave nogle aktiviteter, siger Søren Steen Andersen, som regner det mest for et storbyfænomen.


Jeg er altid for, at kommunerne må noget mere.

Borgmester Søren Steen Andersen (V).


Hvis de bilfrie søndage vender tilbage her til lands, så er det i tidsrummet mellem klokken 9-20, at man ikke må køre bil. Formålet med forslaget er at give byerne mulighed for at kunne udnytte byrummet på nye måder. Forslaget er mest møntet på København og Aarhus.

Avisen Danmark fortæller, at regeringen vil starte med at reservere 6,5 milliarder kroner til formålet med veje, togforbindelse og cykelstier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce