Annonce
Erhverv

Borgmester forud for nytårskur: Odense skal både have vækst og være grøn

Dan Jørgensen, klimaminister valgt på Fyn, taler ved Odenses nytårskur på torsdag. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
En ny vækst- og erhvervspolitik i Fyns største kommune skal afspejle, at bæredygtighed og vækst skal gå hånd i hånd i de næste ti år, lyder det fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S) forud for nytårskur.
Annonce

Det er sæson for nytårskure i kommunerne, og Odense afvikler sin udgave torsdag den 16. januar med fokus på, hvordan der fortsat kan skabes vækst og fremgang samtidig med, at der tages vide hensyn til klima og bæredygtighed.

Borgmester Peter Rahbæk Juel lægger op til, at 20’erne kan blive Odenses årti, hvor bæredygtig vækst skaber arbejdspladser og muligheder for borgere og erhvervslivet.

- Et af de afgørende punkter i det nye år er, at vi får udviklet en ny erhvervs- og vækstpolitik, skriver Peter Rahbæk Juel i invitationen til nytårskuren, som afholdes i Dok5000 på havnen i Odense.

- Nøgleordene er gode rammer for erhvervslivet og flere arbejdspladser, og vi har også en ambition om, at FN’s verdensmål skal være omdrejningspunktet, for Odense skal gøre grøn omstilling til en konkurrencefordel og bidrage til det nationale mål om en CO-reduktion med 70 procent i 2030, fortsætter Peter Rahbæk Juel.

Eller med lidt andre ord: Odense skal skabe vækst ud af den grønne omstilling. En svær balance, som ingen har den komplette opskrift på endnu, men som nytårskuren forhåbentlig kan give nogle input til.

Camilla Haustrup Hermansen er med i paneldedat ved Odenses nytårskur torsdag. Som en af de 13 erhvervsledere, der skal rådgive regeringen om, hvordan 2030-målet om at reducere CO2-udslippet med 70 pct. nås, er hun blevet en eftertragtet debattør og taler, her ved Dansk Industris topmødet i efteråret. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Annonce

Klimaministeren kommer

I lighed med de senere år er det lykkedes at sammensætte et program med fremtrædende oplægsholdere og debattører.

Efter borgmesterens obligatoriske nytårstale taler klimaminister Dan Jørgensen (S), der jo er valgt på Fyn, og som formentlig vil give den seneste opdatering på regeringens klimaplaner.

Efter en pause med mulighed for networking er der paneldebat med Dansk Industris adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, og to fremtrædende lokale erhvervsfolk, Niels Thorborg, ejer af 3C Holding, og Camilla Haustrup Hermansen, medejer og direktør i Plus Pack og en af de 13 erhvervsledere, der rådgiver regeringen om, hvordan Danmark skal nå målet om at reducere CO2-udslippet med 70 procent i 2030.

De tre skal give deres bud på, hvordan det vil være muligt for erhvervslivet både at bidrage til den grønne omstilling og tage hensyn til klima og bæredygtighed, samtidig med at der skal tjenes penge og skabes yderligere vækst.

Der er sat i alt to timer af til nytårskuren, som plejer at være velbesøgt og også i år kræver tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Langeland For abonnenter

Venstre vil bygge nyt plejehjem på Langeland: Forlod forhandlinger efter forgæves forsøg på enighed

Annonce