Annonce
Ærø

Borgmester erkender, at sololøb var en fejl: Skulle have orienteret om grønt færgeforslag

Ole Wej Petersen (S), borgmester på Ærø. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Borgmester Ole Wej Petersen (S) erkendte onsdag aften, at han burde have orienteret sine kolleger i kommunalbestyrelsen, inden han gik ud med forslaget om, at staten skulle belønne til missionsfri færger.
Annonce

Ærø: Det var en fejl, at borgmester Ole Wej Petersen (S) uden at orientere sine politiske kolleger gik ud med idéen om, at kun emissionsfri færger skal have del i det sidste statslige tilskud, der mangler, for at også de sidste syv uger om sommeren kan blive lige så billige for færgepassagererne som resten af året.

Det erkendte han onsdag aften i byrådssalen, efter at Carl Jørgen Heide (P) havde rejst kritik af forløbet for det forslag, som borgmesteren fremlagde sammen med turist- og erhvervsforeningen.

- Hvad var det, der var så vigtigt ved det forslag, at man fravalgte en normal procedure, når en borgmester på vegne af kommune fremsætter et forslag uden at diskutere det eller nævne det over for kommunalbestyrelsen, spurgte Carl Jørgen Heide.

- Jeg beklager, at det har fået det forløb. Det kan jeg godt se i bagklogskabens klare lys, jeg skulle jeg måske have grebet an på en anden måde. Det vil jeg meget gerne erkende, lød det indledende svar fra borgmesteren.

Og så tilføjede han, at kommunalbestyrelsen tidligere har besluttet, at man skal være fossilfri inden 2030, og at man skal undersøge, om det er teknisk muligt at omlægge hele færgedriften til el.

- Derfor følte jeg faktisk, forslaget var i god tråd med det vi havde vedtaget, sagde han og forklarede hastværket med, at der var to udvalg med folketingspolitikere på vej til Ærø, og at han gerne ville udnytte interessen.

Jens Weiss (løsg.) pointerede stilfærdigt, at en orientering kunne have været klaret med en mail til kommunalbestyrelsen, mens der faktisk kom decideret rosende ord fra Mads Boeberg Hansen (K).

- Jeg vil egentlig gerne anerkende, at du tager teten til nogle af de ting. Jeg lytter også til, at du siger, at du kunne have sendt en mail rundt, men så var der måske bare kommet 14 forskellige indspark. Du går foran, og du viser, at der også er en mulighed den vej, og det vil jeg gerne anerkende, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Beskylder søfartsmuseum for at være uprofessionelt: Brug Facebook til at formidle historie - ikke private holdninger

Annonce