Annonce
Langeland

Borgmester er ikke bekymret om 5G: Jeg har det med 5G, som jeg har det med min mobil og min bil. Det skal bare virke

Tonni Hansen (SF), borgmester på Langeland, er ikke bekymret for, om 5G-teknologi kan være farligt. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Kan 5G teknologi være farligt for vores sundhed? Ja, mener den langelandske Borgergruppe mod 5G. Men Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) ville ikke være bekymret, hvis den nye 5G-teknologi kommer til Langeland.
Annonce

Er du for eller imod 5G?

- I begyndelsen blev jeg kontaktet af nogen, der var bekymrede for teknologien. Men min egen sunde skepsis gjorde, at jeg har sat mig mere og mere ind i tingene. Efterhånden som jeg har sat mig ind i tingene, er jeg blevet mindre bekymret. Når jeg fik undersøgt nogle af de historier, der kørte, var der heller ikke rigtig dækning for det. Og når jeg spurgte ind til nogle folk, som jeg selv stolede på, så var de ikke bekymrede. Og så blev jeg mindre bekymret, end jeg måske havde været fra starten, siger Tonni Hansen.

Ville du være bekymret nu, hvis Langeland skulle være forsøgsområde for 5G?

- Næ. Jeg har ikke set, at der er hold i de historier, der er kørt.

Er du så en klar tilhænger af 5G?

- Nej, jeg har det med 5G, som jeg har det med min mobil og min bil. Det skal bare virke. Jeg går ikke og tænker over, om en mikrobølgeovn er farlig at have stående. Jeg forventer, at der er nogen, der har styr på, hvis der er farlige strålinger. Og hvis der er det, så skal man ikke have dem stående i sit hjem. Jeg har det på samme måde med tele-master. Når fagkundskaben siger god for det, så stoler jeg på det. Jeg ved godt, at historien ind imellem viser, at vi bliver snydt – fx med asbest. Men jeg vil ikke være så bekymret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce