Annonce
Svendborg

Borgmester: Bliv testet og hav tålmodighed

- Hav tålmodighed, lyder det fra borgmester Bo Hansen (S), der opfordrer til, at alle kommunens borgere lader sig teste. Arkivfoto: Michael Bager
Borgmester Bo Hansen opfordrer alle til at lade sig teste efter fund af smitsom mutation – også selvom der er ventetid på 20-30 minutter.

Svendborg: Borgmester Bo Hansen (S) opfordrer til, at alle kommunens borgere og lader sig teste. Det sker efter, at man lørdag fik besked på, at der er en særligt smitsom mutation på spil i Svendborg

- Det er især borgere i det nordøstlige del af Svendborg, der skal lade sig teste. Men hvis det viser sig, at der er børn på folkeskolerne, der er blevet smittet, kan de rent geografisk have haft et enormt berøringsområde, og derfor råder vi alle til at blive testet, siger Bo Hansen.

Borgmesteren opfordrer samtidig til, at alle har tålmodighed, når de møder op for at blive testet. Der er ekstra testkapacitet på vej, men Bo Hansen forudser alligevel, at der bliver kø ved testcentrene.

Annonce

- Der vil være noget ventetid. Der vil komme et stort rykind og man må nok forvente en ventetid på 20-30 minutter, men alternativet er meget værre, siger Bo Hansen.

Flere smittede i samme område

Et mobilt PCR-testcenter – testen med vatpinden i munden – rykker mandag ind med flere muskler i beboerhuset Skovbyhus i Byparken 44, for at sørge for, at så mange som muligt kan blive testet. Her kan alle blive testet mandag og tirsdag mellem klokken 12 og 17.

Her kan du blive testet

Svendborg Kommune opfordrer alle borgere i Svendborg til at lade sig teste efter udbrud med smitte med en mutation af corona.

Du kan blive testet følgende steder i Svendborg:

PCR-test (test i munden):

Skovbyhus, Byparken 44 (mobilt teststed): Mandag 29. marts og tirsdag 30. marts klokken 12-18 - uden tidsbestilling.

PCR-testcenter, Norgesvej 2: Alle ugens dage fra klokken 7 til 17 - tidsbestilling via coronaprover.dk

Kviktest (test i næsen):

Skovbyhus, Byparken 44 (mobilt teststed): Onsdag 31. marts fra klokken 14 til 18 - uden tidsbestilling

Midtbyhallen, Johannes Jørgensens Vej 10: Mandag til fredag fra klokken 7 til 21 og lørdag og søndag fra klokken 9 til 21 - uden tidsbestilling.

Derudover kan man gøre brug af de fire testcentre uden for Svendborgs bygrænse: 

Gudme: Gudmehallen, Stærkærvej 1. Åbningstider: mandag og torsdag kl. 17.00-19.30

Vester Skerninge: Vester Skerningehallen, Mads Hansensvej 10. Åbningstider: tirsdag og fredag kl. 14.00-16.30

Tåsinge: Lundbyhallen, Lundbyvej 43. Åbningstider: onsdag kl. 16.00-18.00 og fredag kl. 19.30-21.00

Stenstrup: Stenstruphallen, Lærkevej 1A. Åbningstider: tirsdag og fredag kl. 17.00-19.00

Man ved endnu ikke, hvor mange der er smittet med den særlig smitsomme mutation, men man ved, at der er mindst et tilfælde, og at flere er smittet indenfor et meget lille område.

Lørdag var der tre nye smittede i Svendborg, som alle boende indenfor det samme lille område i den nordøstlige del af byen. Søndag blev der konstateret 14 nye smittede, og 6 af dem boende i samme område.

Udover ekstra testkapacitet og en kraftig opfordring til, at alle lader sig test, er man også i gang med ekstra rengøring i trappeopgange i boligblokkene i området omkring Marslevvej og Byparken. Det er Svendborg Andels-Boligforening, der står for den opgave.

Bo Hansen oplyser, at det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der er kommet med en opfordring til ekstra rengøring.

- I denne her situation følger vi alle anbefalinger Styrelsen for Patientsikkerhed, og det er også at trække boligselskabet med ind i denne her opgave, siger Bo Hansen.

Styrelsen sendte mandag fem mand til Svendborg for at hjælpe med at få styr på smitten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce