Annonce
Fyn

Borgmester aflyser ceremoni i 11. time: - Det, der var rigtigt i går, er ikke rigtigt i dag

Morten Andersen aflyser tirsdagens ceremoni med håndtryk. Foto: Michael Bager
Tirsdagens grundlovsceremoni med håndtryk til nye danskere i Nordfyns Kommune bliver aflyst. Det oplyser borgmester Morten Andersen (V)
Annonce

Borgmester Morten Andersen (V) fra Nordfyns Kommune har indtil tirsdag eftermiddag holdt fast i, at han sent tirsdag eftermiddag ville gennemføre en grundlovsceremoni, hvor kommunens nye danskere skulle have et håndtryk.

Morten Andersen mente, at man var godt nok sikret med brug af håndsprit og gik derimod mod myndighedernes anbefalinger om at give håndtryk.

Men efter frokost og det seneste pressemøde med statsminister, Mette Frederiksen, om den hastigt forværrede coronatrussel i Danmark skiftede Morten Andersen mening.

- Jeg så den skærpede udmelding fra statsministeren og den skærpede opmærksomhed på ceremonien, og det ønsker jeg ikke at hverken borgerne, Nordfyns Kommune eller jeg selv blev centrum for i aften. Det kunne jeg godt se, at vi var på vej til at blive.

Annonce

På en forkert måde

Morten Andersen forklarer, at han stadig er overbevist om, at Nordfyns Kommune sagtens ville kunne håndtere ceremonien.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi stadig vil kunne håndtere ceremonien, men den udmelding bliver sekundær. Vi vi i stedet blive et eksempel på en kommune, der ikke ville følge anbefalingerne. Vi kan ikke sige, at vi ikke havde et valg, men borgernes vil blive bragt unødigt i centrum. Det bliver deres dag på en helt forkert måde, og det ville være urimeligt overfor de seks.

De seks nye danskere, der skulle trykke Morten Andersens hånd i dag må nu vente - til stor ærgrelse.

- De er rigtig kede af det. For dem ville det havde været en festdag, og de har indtil videre været rigtig glade for, at ceremonien så ud til at blive afholdt.

Annonce

En ændring siden i går

Morten Andersen har i adskillige dage stået fast på at gennemføre tirsdagens grundlovsceremoni på trods af anbefalinger om at lade være. Senest konfirmerede han sin beslutning mandag.

- Har du undervurderet, hvor meget opmærksomhed det her ville få?

- Jeg tror ikke, at nogen har kunne forudse udviklingen dag for dag, time for time. Om jeg har undervurderet det, ved jeg ikke, for jeg synes, vi har fulgt udviklingen, men nu synes den rigtige beslutning, jeg tog i går middags, ikke rigtig længere. Så kan du sige undervurderet, men det ved jeg nu ikke.

- Statsministeren holder jo også kun pressemøde, fordi der er sket en ændring siden i går.

Morten Andersen slår fast, at der ikke bliver en ceremoni så længe, der er skærpede krav fra myndighederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Annonce