Annonce
Ærø

Borgmester ærgrer sig: Ingen penge til fuldt landevejsprincip i ny finanslov

Borgmester Ole Wej Petersen (S) ærgrer sig over, at der ikke er afsat penge til et fuldt implementeret landevejsprincip på finansloven. Her ses han tale til Ærøexpressens dåb. Foto. Søren S. Nielsen
Ole Wej Petersen (S) ærgrer sig over, at der ikke er blevet afsat penge på finansloven til at gennemføre det fulde landevejsprincip. - Men det bevirker ikke, at vi mister modet. Vi vil fortsat presse på for at få billige færgebilletter hele året rundt, siger han.

Ærø: Den nye finanslov er landet, men der er ikke afsat en eneste krone til at udvide perioden med billige færgebilletter.

Det ærgrer borgmester Ole Wej Petersen (S) sig over, da han mener, at Ærø er parat til et fuldt implementeret landevejsprincip.

- Med den nye færge har vi en stor kapacitet - i højsæsonen får vi 32 daglige afgange - og derfor er vi også klar til det fulde landevejsprincip, forklarer han.

Landevejsprincippet handler om, at det skal koste det samme at køre på landevejen som at sejle med færgen, og for nogle år siden blev det besluttet, at staten skulle betale en kompensation, så billetterne blev billigere.

Landevejsprincippet gælder hele året rundt på nær de travle sommerferieuger, og det er de uger, som Ærø Kommune gerne vil have gjort billige.

- Selvom vi ikke kom på finansloven i denne omgang, bevirker det ikke, at vi har mistet modet. Vi vil fortsat presse på for at få billige færgebilletter året rundt, og vi vil blandt andet lave nogle events ved næste års folkemøde på Bornholm, siger Ole Wej Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Svendborg For abonnenter

Ansat på Grønnemoseværkstederne: - Jeg kan godt lide, når det hele er præcis, som det plejer at være

Annonce